НАП в Пловдив събира 2,3 млн. лв. чрез работодатели на длъжници

  • 17 ноември 2015 12:17

  • 957
  • 0
НАП в Пловдив събира 2,3 млн. лв. чрез работодатели на длъжници
© Novini.bg

НАП в Пловдив ще събира 2,3 милиона лева чрез работодатели на длъжници, съобщиха от пресцентъра на териториалната дирекция /ТД/ на Приходната агенция в Пловдив.

Публичните изпълнители от агенцията в Пловдив са изпратили писма до 24 работодатели от Южна България заради неплатени в срок публични вземания на техни служители - данъчни, фишове от КАТ, митнически постановления, съдебни такси и други. Става дума за над 2000 лица, чиито задължения към бюджета възлизат на 2,3 млн. лева.

Мярката е нова за ТД на НАП-Пловдив и е част от кампанията на приходната администрация за увеличаване събираемостта на просрочени суми. Работодателите трябва да предупредят своите служители, че ако не се издължат към хазната ще им бъде наложен запор върху заплатата.

Резултатите до момента показват, че предприетите мерки са правилни, тъй като над половината от дружествата вече са се свързали с публичните изпълнители на НАП Пловдив, за да предложат съдействие.

ТД на НАП в Пловдив напомня, че всеки може да следи личната си данъчно-осигурителна сметка и да проверява размера на задълженията си чрез Персоналния идентификационен код /ПИК/. Той се издава безплатно, безсрочен е и дава достъп за редица онлайн услуги на НАП, без да е нужен електронен подпис.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
957 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини