Левон Хампарцумян: Гръцките банки в България са български банки с гръцки капитал, контролиран от ЕЦБ

  • 30 юни 2015 08:14

  • 4136
  • 4
Левон Хампарцумян: Гръцките банки в България са български банки с гръцки капитал, контролиран от ЕЦБ
©

Няма как да се счупи еврото, това е розовият сън на Ципрас, който се опитва да изнудва Европа, каза Левон Хампарцумян в ефира на Нова ТВ. Пазарите реагират предпазливо и нервно, но всичко ще се нормализира, категоричен е той.

Гръцките банки в България са български банки с гръцки капитал. Те са самостоятелни и не зависят с приток на пари от Гърция, каза Хампарцумян. Размерът на българската банковасистема не е достатъчен, за да покрие гръцкия проблем. Гръцките банки са собственост на ЕЦБ. Европейската централна банка е дала пари на гръцките банки. Възможно е национализация на банките в Гърция, тези банки се контролират от ЕЦБ, категоричен е финансовият експерт.

Национална цел на България е да влезем в Еврозоната. Трябва да станем пълноправен член на ЕС, защото има вероятност да станем някакво животно, което не е риби, нито рак, чудещо се какви са му приоритетите и националните цели. Нека не забравяме, че руснаци и американци са ни бомбардирали, припомни Хампарцумян.

Намираме се в исторически период, период на ремонт. Трябва да направим страната си най-привлекателното място за инвеститорите в кратък срок. Нека не забравяме, че вече е страшно, но ние се справяме. Искаме един по-добър обществен натиск върху държавната администрация, за да се развива България, категоричен е банковият експерт.

Гърция трябва да се преструктурира, за да получи помощ от Европа. Ние имаме нужда от добри и развиващи се съседи, за да се развива и България. Вярвам, че Гърция ще приложи реформи, коментира Хампарцумян.

Последвайте канала на

4136 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
наш човек

2015.07.02 | 21:42

4
Предпочитам гръцката криза отколкото българския просперитет!!
er

2015.07.02 | 08:29

3
АБЕ ЗАЩО ЛЪЖЕШ БЕ БОКЛУК,ВНИМАНИЕ!~ХОРА ВЗЕМЕТЕСИ ПАРИТЕ ОТ БАНКИТЕ СЪС ГРЪЦКИ КАПИТАЛ~ИЛИ ОТ ВСИЧКИ БАНКИ,ДЯВОЛА СИ НЯМЯЛ РАБОТА ПОСЯГАЛ НА ДЕЦАТАСИ,ГЛАСИ ЕДНА ПОГОВОРКА
Цецо

2015.06.30 | 14:21

2
Е та 25 години ни "ремонтирате" ! И все сме си в положение "партер" !

2015.06.30 | 14:21

1
Не съм експерт като другаря,но си мисля ,че не е прав!Моите пари с 1% лихва ги е взел пак някой като мен и теб,но с лихва 10%,a печалбата отива в Гърция!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини