НАП запорира фирма на Гриша Ганчев

  • 14 април 2015 21:14

  • 4451
  • 5
НАП запорира фирма на Гриша Ганчев
© Булфото

Запор върху акциите на собственици в “Литекс моторс” е наложила Националната агенция за приходите, става ясно от Търговския регистър, пише в. "24 часа".

В началото на април двама публични изпълнители от НАП- Росица Янева - Гурева и Мария Попова, са наложили запор върху акциите в производителя на автомобии на “Уотърсий лимитид” и “Терексим”.

От Националната агенция за приходите вчера отказаха коментар с аргумента, че те не дават информация за подобни действия, тъй като в тях се съдържат конфиденциални данни.

Причината са бъдещи публични вземания, твърди “Капитал дейли”.

Според изданието Гурева е запорирала акциите на “Терексим” в автомобилния завод - 38,6%, заради публично вземане с предполагаем размер от 109 000 лв.

Размерът на вземането, заради което Попова е наложила другия запор, не се посочва. Той е върху 60,4% от капитала, собственост на “Уотърсий лимитид” - дружество, което според Търговския регистър се контролира от Данаил Ганчев, син на Гриша Ганчев.

Данъчни ревизии в различни компании, собственост на Ганчев и на сина му, текат от май 2012 г. До този момент няма оповестявани резултати от тях.

Запознати лансираха версията, че запорите върху компании, които са свързвани с Гриша Ганчев, имат общо с действията на временните синдици, които в момента анализират всички компании, които са били кредитирани от КТБ.

Последвайте канала на

4451 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
исо

2015.04.20 | 22:29

4
Оставете човека, създава работни места за хиляди семейства,ръцете трябва да се целуват на такива хора.
уеи

2015.04.20 | 22:29

5
как да го оставят като неще да снася герберските изнудвачи.ганчев каза преди време че е давал на всички партии пари но тези от герб направо му изкали половината бизнес.така че накрая ганчев няма начин да не ни осъди в страсбург ама милионите няма да ги плащат тези герберски свине ами ние народа
ergr

2015.04.16 | 03:05

2
boiko im rezhe racete na takiva. zashtoto iska da im vzeme biznesa
Боко опомни се

2015.04.16 | 03:06

3
Боко тикво опомни се .Крадливата и алчна свиня рано или късно ще се дави в собствените си лайна и там ще повлече и цялата си рода. Гришата е от продало се племе помашко, но нека гледаме истината - той гради. Иска да измие срамът от челото помашко. Нека не бъдем по долни

2015.04.15 | 14:13

1
Da ti zaporirat smetki i akcii zashtoto veche dulji6 go razbiram, no da ti nalojat zwpor zashtoto si shtql da dulji6 nqkoga e takova jivotno ne vervah che v demokraciq shte dojiveq da vidq. Iskat mu biznesa prosto

Добави коментар

Водещи новини