Радев: С една неправилна реформа ще спрем локомотива, тръгнал напред

  • 09 април 2015 08:46

  • 1220
  • 0
Радев: С една неправилна реформа ще спрем локомотива, тръгнал напред
©

Не можеш да щракнеш с пръсти и тези две агенции да ги направиш една. Там трябват анализи, оценки за въздействието.

Това коментира в сутрешния блок на бТВ бившият министър на финансите Муравей Радев по повод ултиматума от страна на Борисов да слее НАП и Агенция „Митници“.

Тази година приходите в бюджета са 3 пъти повече от миналата година. Затова казвам тези 2 структури са отговорни за приходите и ако направим една неправилна реформа, можем да спрем този локомотив, който е тръгнал напред, категоричен бе Радев.

„Г-н Борисов обобщава нещата, той е силен в това, аз анализирам. Той е силен в тези алегории“, обобщи бившият финансов министър.

Като „едно добро начало“ определи Муравей Радев събитието в новите 3-ма обвиняеми за аферата КТБ.
„Няма как един човек, ако ще и гениален да е той, до постигне сам това с КТБ без институционална и политическа помощ“, на мнение е той.

Държавните мъже дано да я имат сега тази мъжественост, защото миналата година явно я нямаха и позволиха да се фалира банката, отбеляза бившият министър на финансите от кабинета на Иван Костов.

Аз бих призовал Цветан Василев да си отвори устата и да каже кои са виновниците, а не да плаши отдалеч, каза Муравей Радев.

За идеята финансовият министър да спира сделки за 2 дни, Радев изтъкна: „Паника е това. Финансовият министър имаше това право от мое време и аз съм спирал сделки за 3 дни. Финансовият министър може да спре изплащането на една сделка при съмнение за изпиране на пари“.

Последвайте канала на

1220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини