ЕЦБ: Ще върнем инфлацията

  • 11 март 2015 14:31

  • 1631
  • 1
ЕЦБ: Ще върнем инфлацията
© gettyimages

Предприетите от нас мерки задължително ще доведат до възстановяването на инфлацията, каза директорът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги, предаде Интерфакс.

Ръководителят на основната финансова институция на Европейския съюз днес заяви пред журналисти в германския град Франкфурт на Майн, където се намира щаб-квартирата на ЕЦБ, че провежданата от него и колегите му парично-кредитна политика ще доведе обезценяването на парите до поставеното пред икономичност на блока ниво.

ЕЦБ си постави за цел инфлацията на годишна база да е малко под 2%. Темповете на ръста на потребителските цени обаче се отклоняват от това ниво от началото на 2012 г. Банката прогнозира, че през тази година обезценяването на парите ще бъде на нулево ниво, през следващата - 1,5%, а през 2017 г. - 1,8%.

Драги допълни, че предприетите мерки определено подпомагат възстановяването на икономиката.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1631 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
национал социалист

2015.03.16 | 22:51

1
ДА ВЪЗСТАНОВИШ ИКОНОМИКАТА КАТО ВЪЗОБНОВЯВАШ ИНФЛАЦИЯТА Е ВСЕ ЕДНО ДА СТРОИШ НЕБОСТЪРГАЧ ВЪРХУ БЛАТО ОТ ТИНЯ.ЕТО ЗАЩО ЕВРОПА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ ОТ ТИНЯТА И ЩЕ ИМА 1 % СВРЪХ МИЛИАРДЕРИ И 99 % ПОД ПРАГА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО.ЦЯЛАТА СИСТЕМА Е СБЪРКАНА И ТАКИВА КАТО ТОЗИ ВМЕСТО ДА БЪДАТ УБИВАНИ ТЕ СА НАЗНАЧАВАНИ КАТО НАШИ ПАЛАЧИ

Добави коментар

Водещи новини