Горанов: Финансовата система на България е стабилна

  • 20 януари 2015 12:37

  • 1154
  • 1
Горанов: Финансовата система на България е стабилна
©

Криза в банковата системата – такава каквото преживяхме през лятото – не е изолиран случай и не се случва само в България. Това заяви финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва на деветата среща на бизнеса, предаде репортер на Новини.бг.

Проблемът не беше само банков казус и не случайно и българската прокуратура работи по случая КТБ. Свидетели сме на спекулация в банковия сектор. Но финансовата система на България е стабилна, отсече министър Горанов.

Това показва, че само два процента от средствата, изплатени от гарантираните влогове в КТБ, са напуснали в брой. Всички останали средства са преразпределени в останалите банки, каза Горанов. По думите му важно е държавата да възстановят надзорните си функции.

В този момент дори и днес текат преговори за предстоящата пенсионна реформа. Все още не е взето окончателно решение, каза още Горанов.

Когато говорим за нещо, което ще случва след дълъг период от време трябва да имаме гаранции, че този модел ще работи.

Искаме да въведем конкуренция при пенсионните фондове и хората да имат право на избор и да гарантираме, че след години отново няма да опрем пенсиите да се плащат от данъците. Държавата трябва да бъде на своето място и да събира своите приходи, каза финансовият министър

Последвайте канала на

Нора Виткова
1154 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ссс

2015.01.20 | 14:32

1
ГАДОВЕ, СМЪРТ ЗА ВАС, НАРОДНИ ТЕРОРИСТИ !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини