БНБ: Увеличават се депозитите от граждани и домакинства

  • 30 декември 2014 17:06

  • 2212
  • 2
БНБ: Увеличават се депозитите от граждани и домакинства
©

728 млн. лв. е печалбата на банките в края на ноември, сочат данните на БНБ. Това е увеличение с 55 млн. лв. спрямо месец по-рано.

В статистиката не са включени Корпоративна търговска банка, лицензът на която бе отнет в началото на ноември, както и дъщерната й Търговска банка „Виктория“.

От Централната банка отчитат увеличение на депозитите от граждани и домакинства, но намаляване на кредитирането в сектора. Повече от половината от привлечения ресурс в банките е от депозити. От БНБ допълват, че след началото на изплащането на гарантираните суми от КТБ, основната част от тях е останала в банковата система.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2212 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.26 | 12:40

2
Не лъжете ! Това не са спестявания на Българските граждани а на олигархията ! Обикновенните трудещи се хора от ден на ден стават все по бедни !
минчо

2015.01.06 | 11:09

1
мошеници тия ги пишете за някой друг то бизнес никакъв миньорите ще испукат от глад централи затварят заводи няма Бисеров гепи колкото можа а Цацата обеща че ще го хване ако се върне Закони има но няма кой да ги прилага НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА като курвите сте

Добави коментар

Водещи новини