Мария Капон: Банковата тайна трябва да падне

Ако за нещо смятам, че трябва да падне банковата тайна, е да се разбере всички, които са направили цесия, защото ще се окаже, че цялата кражба, тези 3 млрд., ще ги платим ние данъкоплатците.

Това заяви в интервю за БНР Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност от коалиция „Десните“. Тя подчерта, че всички с големи вложения в КТБ днес не казват нищо. "В този бюджет трябва да приветстваме някои съкратени разходи, които са особено от инвестиционната програма на кабинета „Орешарски“, поради сериозни подозрения за неефективност на разходите и потенциален корупционен натиск. Направени са съкращения и в разходите на някои министерства. Все пак обаче общият бюджетен дефицит по консолидираната фискална рамка е 3,7%, което ни вкарва в процедура по свръхдефицит. Това ще принуди кабинета догодина да вземе мерки за неговото намаляване. Ние сме в уникална година. 2014-а е тази година, в която държавата е емитирала 8,9 млрд. лв. дълг допълнително и сме стигнали до заветните 22,5 млрд. лв. след минаването на актуализацията. Това е увеличение от 65,4% на дълга. Повече от половината от дълга, който имаме, само са една година се взимат. В момента в актуализацията изглеждат неизбежни тези 4,5 млрд. лв. допълнителен дълг заради проблемите с КТБ и самият Фонд за гарантиране на влоговете трябва да вземе този заем. Въпросът е, че не достигат 1,6 млрд", каза още тя.

"От коалиция „Десните“ питаме – останалите 400 млн. искаме да знаем за какво са, дали те са за някакъв резерв на фонда или фонда има някакви притеснения, че иска още 400 млн. Надяваме се бързо да ги върнат. От друга страна трябва да кажем, че държавата взима още едни 900 млн., които да послужат за рефинансиране на дълг, който правителството изтегли, за да подкрепи друга банка, която все още не може да върне всички отпуснати средства и сега рефинансира разликата. Тези 4,5 млрд. лв. нямаше как да бъдат прогнозирани, че някой ще си играе с огъня или някой не е правил сметка за това как да одитира една банка или как да разглежда дали това е истинска банка или не. Видно по резултатите, които виждаме, това е било пирамида", допълни Капон.

Тези, които днес си балансираха интересите, са олигарсите, които независимо как се сменя политическата конфигурация, те са винаги на власт, каза още Капон. Тя добави: "Нямам никакво основание да вярвам на управляващата четворна коалиция. Тези хора излъгаха гражданите, които им симпатизираха."

Коментари

  1. 2014.11.14 | 10:33
    Страхотна си Капон както винаг1и!!!
  2. 2014.11.14 | 07:20
    Тази е манипулаторка от кохортата на Сорос и е на всяка манджа мерудия. Още помня как редеше самолетчета пред руското посолство и се възхищаваше от протестите. Освен това е любимка на най лъжовната телевизия БТВ и винаги е в студиото когато трябва да се облъчи матряла.
  3. 2014.11.14 | 07:20
    мария-капут.или мария капоне е по мафиотско .
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Има ли съкращения на вашето работно място?

Има ли съкращения на вашето работно място?

Избрано от Интернет