Горанов: Болниците ни са като фотаволтаиците

  • 11 ноември 2014 13:35

  • 3724
  • 3
Горанов: Болниците ни са като фотаволтаиците
© Булфото

"Механизмът за болниците е същият като този за фотаволтаиците. Някой плаща и всички строят и се вреждат в системата. Приемането на национална здравна карта е задължително, за да се спре това", обяви финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва след заседанието на Министерски съвет, на което бе разгледан държавният бюджет.

В момента 28 нови болници чакат само лицензи, за да започнат да работят и да получават пари от Националната здравноосигурителна каса, посочи Горанов. Заради това правителството в много кратки срокове ще трябва да задвижи реформа в сектора на здравеопазването.

Здравното министерство получава допълнителни 46 милиона лева след актуализацията, стана ясно днес. Ведомството ще получи 24, 2 млн. лв. от увеличените разходи на бюджета, а освен това ще бъде деблокиран и резервът му от 5%.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3724 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.11.16 | 15:10

3
Какво означава получават пари от касата? От НЗОК се получават пари за дейност. Направете контролен механизъм за качеството на тази дейност, а не както при фотоволтаиците да се изкупува независимо от нуждата.

2014.11.16 | 15:09

2
Да се забрани ЧАСТНИ БОЛНИЦИ да точат пари от касата. ЧАСТНИКА да се грижи за своите пациенти,за приходите и разходи те си,да имат свои линейки Сигорно има пациенти на двоино счетоводство оперирини в ЧАСТНА И ДЪРЖАВНА болница

2014.11.16 | 15:09

1
Ба не ше да е ептян тъй, фотоволтаиците са ваши, аз ни знам стрина Гана да има фотоволтаик ама си плаща кат поп. При болниците е друга работа, там са сабират идни пари за да може бат Гойко до резне некоя лентичка на магистрала, а електората да духа супата, както беше казал един неграмотник.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини