Муравей Радев: Всички си измиха ръцете за КТБ, като Пилат Понтийски

  • 07 ноември 2014 07:25

  • 4107
  • 2
Муравей Радев: Всички си измиха ръцете за КТБ, като Пилат Понтийски
©

Можеха да спасят КТБ, но не искаха. Вчера се стартира продажбата на активите на безценици. Това каза бившият финансов министър в правителството на ОДС Муравей Радев в сутрешния блок на БТВ.

Той посочи, че схемата за това е елементарна. Тези фирми, които са изтеглили кредити ще изкупят активите й и кредитите им ще се обезценят. Големият проблем е, че цяла Европа и САЩ си спасиха банките, а ние не. Всички си измиха ръцете, като Пилат Понтийски.  Според бившият финансов министър е трябвало да се направи един оздравителен план, както му е редът. "Мисля си, че това е умишлен фалит. Банката няма да се спаси, защото колкото и пари да се налеят недоверието към нея е огромно и вложителите ще я изпразнят. Ако държавата беше поела собствеността на КТБ е друго, това щеше да върне доверието на вложителите".

Тази банка е криминална структура, обяви Йово Николов, който е разследващ журналист. Моделът на действие на КТБ е престъпен. Той очерта структурата на тази структура. Това е кражбата на века. Тази схема е била измислена за политическа корупция. Тази схема е замислена от собственика Цветан Василев, Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и др. лица.

Радев се съгласи с това заключение и коментира, че това е феномен. Аз съм "за" този модел да бъде разграден и виновните да се разкрият и вкарат в затвора. КТБ е пирамидалната структура. БНБ не направи нищо, за да спаси КТБ. Той напомни, че ОДС е приело такъв закон, който при подобни случаи е наказвал виновните със затвор от 10 години. Той отбеляза със съжаление, че след това е бил премахнат. Радев е категоричен, че по този начин банкерите са били с вързани ръце.

Николов посочи, че закони за банките има и сега, но надзорните органи не са си свършили работата и трябва да понесат отговорност. Този закон, който беше приет от ОДС беше твърде консервативен и беше измислен, за да се спре източването на банките.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4107 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kirilik

2014.11.10 | 15:33

2
nai dobre si4ki na4alnici na ktb na plo6tada da se razstrelqt zaradi krajbata si
АТАКА ПОБЕДА !

2014.11.10 | 15:33

1
ATAKA ЩЕ ИМА 45% ПРИ НОВИ ИЗБОРИ !!! И ОБЕЩАНА ИНВЕСТИЦИЯ ОТ РУСИЯ ОТ 50 МИЛИАРДА ДОЛАРА !!! ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ЩЕ ПОЛУЧИМ ОТ ЕВРОПА ЗА 30 ГОДИНИ.НА ПРОТЕСТИ БРАТЯ , ДА ИЗБЕРЕМ ПРОСПЕРИТЕТА ОБЕЩАН И ОСИГУРЕН ОТ АТАКА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини