Адвокатът на Цветан Василев: Зад атаките срещу КТБ стоят политически интереси

  • 06 ноември 2014 07:48

  • 4214
  • 2
Адвокатът на Цветан Василев: Зад атаките срещу КТБ стоят политически интереси
©

Чухме се преди два дни с г-н Василев. Той е в Белград и не може да напусне територията на Сърбия. Клиентът ми е ограничен на тази територия, докато сръбския съд не промени мярката му за неотклонение. Това каза адвокатът на Цветан Василев Христо Ботев пред БТВ.

С този случай се занимавам от началото на месец юли. Имам информация за заплахи за живота му и това също му пречи да се върне тук.

Ако се върне в България, тук го очаква задържане от 72 часа и преценка на съда дали да му бъде удължена мярката за задържане. Неговото желание е да се спаси КТБ. Аз се надявам на положителен изход от делото, иска ми се прокуратурата да си свърши работата, сподели адвокатът.

Ботев изрази опасение, че БНБ няма намерение да спаси банката. Имаше консорциуми, които предлагаха планове за спасение, но бяха отхвърлени от БНБ. те са с негова координация. очевидно всичко върви към обявяване на банката в несъстоятелност. Според адвокатът не звучи реално председател на надзорния съвет на банката  за всеки кредит да се разпорежда собственикът на банката.

Попитан кой стои зад атаката срещу клиента му, Христо Ботев отговори: Обществено известна е версията, че в банката има едни много апетитни активи, към които има апетити. Сега се изчаква да се обяви банката в несъстоятелност. Според мен той се е предоверил на конкретни хора. Те сега са основни свидетели срещу него. Те не са служители на банката. Зад атаките срещу КТБ стоят политически интереси, категоричен е адвокат Ботев. Претърсването на офиси на банките беше началото на края на банката и всичко, на което сме свидетели.

В България не можеш да имаш силни позиции в бизнеса, ако нямаш силни позиции в политиката.

Цветан Василев наистина има къща в Швейцария, която е придобита със собствени средства. Платени са данъци върху тези средства. Дошъл е момент, в който Василев е имал голяма известност, много пари и връзки, затова е бил атакуван. Той е атакуван от най-близките си хора, те са основни свидетели по делото, каза още Ботев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4214 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.07 | 22:44

2
Хеи този преоткри ТОПЛАТА ВОДА! Ние знаем но КОЙ но кога ще има осъдени

2014.11.06 | 18:41

1
АКО ТАКА ЗАЩИТАВА И ЦВЕТАНОВ,БОГ ДА ПАЗИ!

Добави коментар

Водещи новини