Мартин Заимов със стряскащи разкрития за КТБ. В генезиса на КТБ е ДС, посочи той

  • 04 ноември 2014 07:54

  • 10070
  • 4
Мартин Заимов със стряскащи разкрития за КТБ. В генезиса на КТБ е ДС, посочи той
©

Не е въпрос на сила на дадена банка, има и морален императив. Тази банка от много години не е добра банка. Това което тя е работила, както и хората, с които тя е работила са от лош тип. От моя гледна точка това се е случвало от 5 години. Това каза банкерът Мартин Заимов пред БТВ.

Попитан къде е бил контролът на БНБ, Заимов отговори така: "Няма регулатор в света, който да може да застане срещу цялата политическа власт". През тези години КТБ е била псевдо банка. Сигурно е, че е имало злоупотреба с власт и то от години. В генезиса на тази банка е  стояла ДС, убеден е банкерът.

След толкова много години в България вече е ясно кои са били хората обвързани с тези структури. Наистина хората са много, но банката свързана с структурите е една. Имало е хора, които са смятали, че тази банка е била добра за развитието на икономиката, но лошото е, че тя е била зависима. Когато бях в БНБ и аз съм бил притискан да вземам определени решения, не по отношения на КТБ. Това са регулаторни действия във връзка с валутния борд, призна той.

На въпрос притискан ли е Иван Искров, Заимов предположи, че да. Мартин Заимов увери, че случаят КТБ няма да се повтори, защото другите банки са различни. Всички хора, които са били на власт са имали намеса и в КТБ, но не е задължително зад всички тези хора да е стояла ДС.

Парите не са непременно откраднати, голяма част от парите са загубени, заради грешни решения, смята Заимов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10070 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бойко Борисов е педераст!

2015.05.11 | 21:00

3
Заради безпрецедентния опит да създаде хаос в Държавата, чрез внушаване и целенасочено поддържане на неверни слухове за банкова ликвидна криза, на лицето Бойко Методиев Борисов (Боко Тиквата) - бивш премиер на Републиката и лидер на организираната престъпна група "ГЕРБ" трябва да бъде снет депутатския имунитет. След което същият да бъде незабавно задържан под стража с предявено обвинение за вредителство със саботажна цел - деяние, съставомерно на чл. 107 от НК. Това е пътят за овладяване на възникналата банкова криза!
кой.кой...

2015.05.11 | 21:01

4
говедо неразумно ,там много добре са изписани 2 буквички ДС..онова дс дето си спретна преврата ,дето приватизира всичко годно и читаво за без пари..дето и сега ще те завре в заеми само и само да се облагодетелства...трябва да си много прост..а ти видимо си такъв да персонифицираш един човек п.п.ДС ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ

2015.05.11 | 21:00

2
добре е да има кой да им казва , че са много застреляни горките

2014.11.25 | 16:48

1
ТИКВАТАААААА ! ТИКВАТА е виновна ! Тази идиотомутра е виновна ! Прокълнат е от ГОСПОД ! Носи само беди , нещастия и смърт на народа ! В затвора тоя непрокопсаник !

Добави коментар

Водещи новини