Отпадането на наказателната отговорност за банкерите е полезна, защити се Валери Димитров

  • 02 ноември 2014 09:36

  • 2633
  • 0
Отпадането на наказателната отговорност за банкерите е полезна, защити се Валери Димитров
©

Искам да обясня глупостта, която изтърси Осман Октай. Това заяви пред „Събуди се“ по Нова телевизия бившият шеф на Сметната палата Валери Димитров, който по-рано бе нахулен от Осман Октай от ДПС, че освободил банкерите от наказателна отговорност за дадени необезпечени кредити и по този начин сега оневинявал банкерите от КТБ.

Този законопроект беше внесен като изпълнение в част от предизборната програма на НДСВ, приет със съгласие от цялата парламентарна група, обясни Димитров.

Манипулативно се изкарва една стенограма от правната комисия, добре е да се види стенограмата и от дебатите в пленарна зала. Там се излагат аргументите за отмяната на тази разпоредба, изрично подчерта бившият шеф на Сметната палата.

Това е глупав състав в НК, който блокираше цялото банково кредитиране, защото банкерите не смееха да кредитират необезпечено, така и този законопроект беше подкрепен от Централната банка и от цялата банкова общност, отбеляза още той.

Попитайте Централната банка и Асоциацията на търговските банки дали искат да се въведе наказателна отговорност за необезпечените кредити, настоя Валери Димитров, който обясни, че в други държави също няма такава наказателна отговорност.

Това е било изпълнение на предизборен ангажимент. Той е записан в програмата на НДСВ. В изпълнение на тази програма. Отпадането на наказателната отговорност беше изключително полезна, подчерта изрични той.

Последвайте канала на

2633 0

Свързани новини

Водещи новини