Акциите на Apple поевтиняха

  • 27 септември 2011 11:53

  • 908
  • 0
Акциите на Apple поевтиняха
©

Акциите на Apple се сринаха в понеделник след доклад на JPMorgan Chase, в който се казва, че компанията е намалила поръчките към доставчиците си за части на таблета iPad.

Според доклада на анализаторите няколко производители в Азия са посочили, че компанията е отрязала количеството на поръчани части за четвъртото тримесечие с 25%, съобщава "Ройтерс".

"Нашият извод е, че това не е заради подготовката по пускането на нов модел", каза Гьокюл Харихаран, анализаторът за производство на електроника в азиатската част на JPMorgan, пише dnevnik.bg.

Тревогите около забавянето в продажбите на iPad идват точно в момента, когато Amazon.com пуска собствения си таблет, конкуриращ се с продуктите на Apple. Един анализатор вече каза за очакваното устройство, че "ще промени правилата на играта" и така ще подложи на изпитание iPad.

В резултат от доклада най-големият спад в акциите на компанията от Купертино вчера беше 3.3%, преди Apple да затвори деня с 0.28% надолу. От технологичния гигант отказаха коментар по въпроса.

Харихаран отбеляза, че щатският анализатор на Apple Марк Московиц не очаква промените във веригата за доставки да намалят прогнозите за доставки на iPad. Други анализатори също казаха, че няма да променят очакванията си и ще е доста трудно да изчислят точно поръчките за таблета.

Очаква се световните продажби на таблети да се увеличат до повече от 50 млн. през 2011 г. Експертите смятат, че Apple, които са продали почти 29 млн. iPad-а досега, ще продължат да доминират пазара в краткосрочен план.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
908 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини