МВФ увеличава антикризните пари до 1,3 трлн. долара

  • 26 септември 2011 11:39

  • 837
  • 0
МВФ увеличава антикризните пари до 1,3 трлн. долара
©

Международният валутен фонд има намерението да увеличи обема на стабилизационния си фонд с 940 млрд. пише германският в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Сумата в резервите на световната финансова институция може да достигне 1,3 трлн.долара. Ръководителя на МВФ Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 настоява за увеличаване на капитала, предназначен за борба с финансовата криза. Целта е да не бъде допусната проява на ефекта на доминото, прехвърляйки финансовите проблеми от една страна от еврозоната към друга. Към момента въпросът за увеличаването на обема на стабилизационните средства е в процес на обсъждане.

Въпреки добрите новини от САЩ основните борси в Европа отчитат драстични спадове в понеделник. Лондонският индекс FTSE 100 поевтиня с 1,43 %, франкфуртският DAX 30 – с 1,31 %, спад от 1,97 % регистрира и френският индекс CAC 40 на борсата в Париж. Подобни негативни резултати се наблюдават и на борсите в Мадрид и Милано, с понижения от съответно 1,8 и 1,6 %.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини