Хампарцумян: Човек трябва да си избира банката така, както си избира гадже (видео)

  • 13 август 2014 08:25

  • 4696
  • 7
Хампарцумян: Човек трябва да си избира банката така, както си избира гадже (видео)
©

КТБ е била с неустойчив бизнес модел. Явно е имало и технически проблеми. Сега виждаме, че КТБ не е можела да си плаща задълженията.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Левон Хампарцумян, председател на Асоциацията на банките в България. На пазара има 30 банки, които са в доста силна конкуренция. Човек трябва да си избира банката така, както си избира гадже. КТБ по един или друг начин сме я свързвали с политиката, бизнеса, медийната среда. За някой влагането на пари там е било риск, а за други не. Не можем да се сърдим на другите банки, че не са реагирали по случая, категоричен беше Хампарцумян. Ние не можем да обобщим проблема. Търговската политика на всяка банка е нещо много сложно. Асоциацията, на която съм председател, няма толкова дисциплинарен ефект. Да, ние се срещаме със законодателите и даваме нашите предложения. Не е вярно, че последните закони са в наша полза. Не можем да извадим едно нещо от европейските правила и да го внедрим тук. Аз не мисля примерно, че частния фалит е в полза на потребителя, разясни той.

БНБ ще работи в сътрудничество и до някъде под контрола на Европейската комисия и МВФ. Повече няма какво да направим по този случай. Това е най-доброто възможно решение. Държавата трябва да бъде една добре работеща йерархична пирамида, където всеки да си знае и разбира от работата. Според мен, одиторите в КТБ ще бъдат наясно какво се случва там, в началото на другия месец. Те носят голяма отговорност. На базата на тази суха информация ще бъде трудно да се вземе решение от БНБ и държавата. Ще трябва още време, за да се направят точните анализи. Смятам че, с помощта от МВФ и ЕК нещата ще се оправят, завърши Хампарцумян.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4696 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
каката на баткото

2014.10.20 | 08:37

7
скрий се бе , мазник!!!

2014.10.20 | 08:37

6
Как да ги избираме пустите му банки, като до един лъжете в отчетите си Може би по красотата на техните шефове.

2014.10.20 | 08:37

5
значи няма да избера Уникредит щот си много грозен

2014.10.20 | 08:37

4
Сега не е момент за остроумие - нещата са сериозни и никой - нищо не прави! Може ли вие - така наречените "експерти" да се размърдате и да докарате нещата до край?!
баткото на каката

2014.08.16 | 08:29

3
Господин инжинер - химик, кога стана и ти банкер, та продаваш най-атрактивните банкови сгради .Къде отидоха р.......е?

2014.08.15 | 15:01

2
LEVONKA SPOKO BACE NE STIQ SRAVNENIQ AKO I DA SE RAZPISVASH NA 100 IANKA NA MESEC, SPOKO DA ZAHAPESH SHAMARKITE E TAKA LETNO I DA SVIE6 SURMICHKI SPOKO RELAX :)
Chesten patriot

2014.08.13 | 14:49

1
Tozi 'postaven' na posta si po 'zaslugi', no ne i v rezultat na obrazovanie, zashto se e jenil 3 pati? Dali vsjaka ot saprugite mu go e ograbvala do stotinka?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини