От "Автомагистрали - Черно море" ще поискат 34 млн. лв. от правителството

  • 07 август 2014 16:25

  • 1445
  • 1
От "Автомагистрали - Черно море" ще поискат 34 млн. лв. от правителството
© Булфото

От "Автомагистрали - Черно море" възнамеряват да поискат с писмо около 34 млн.лв. от служебното правителство - за изграждането на отсечката от автомагистрала "Хемус" край Шумен и на пътния възел "Белокопитово", съобщи на БТА.

Икономическият директор на фирмата Петя Стоянова коментира, че до края на деня ще бъде изпратено писмо от името на синдикалната организация и от ръководството на "Автомагистрали - Черно море" - до президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, до премиера Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска, до министрите на финансите и на регионалното развитие в служебния кабинет, до ръководството на Агенцията "Пътна инфраструктура" и до президента на КНСБ Пламен Димитров.

Писмото ще запознае отговорните институции за вече извършените и предстоящите строителни дейности на фирмата по новия участък на автомагистралата и за изграждането на най-големия пътен възел в България - "Белокопитово". То ще съдържа информация и за това, че държавата дължи около 10 млн. лв. за вече извършени от "Автомагистрали - Черно море" строителни дейности по инфраструктурните проекти и искане за отпускане на още около 24 млн.лв. до края на годината - за обезпечаване на безпроблемната работа по тях, уточни Стоянова.

Според нея преди протестите на работниците на "Автомагистрали - Черно море" , е изпратила питане до пътната агенция, до Министерския съвет, до Министерството на финансите и до Министерството на регионалното развитие, в качеството си на частно лице - по Закона за достъп до информация. Писмо с отговор от Министерство на финансите е получила преди дни, според което пътната фирма е трябвало да получи около 5 млн. лв. още през юли.

Според писмото, решение за това е взето в края на юни "след проведени срещи между отговорните за това институции, поради намерени резерви в бюджета на АПИ", заяви Стоянова и допълни, че пари от страна на държавата все още не са преведени по сметките на фирмата. Тя припомни, че работници на "Автомагистрали - Черно море" протестираха заради забавени заплати и плащания от страна на АПИ към дружеството пред областната администрация в Шумен и още четири пъти - на новоизграждащото се трасе на автомагистралата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1445 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.08 | 09:32

1
Аааа, що ривете бе??? Нали правителството на Оглупярски е най-хубавото, нали самият той е най-големия експерт ааааааа? Тъй, тъй той и като финансов министър 2005 - 2008г. същото направи що сига ривете??

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини