Огнян Донев: Време е държавата да помогне на бизнеса

  • 21 септември 2011 07:55

  • 2217
  • 0
Огнян Донев: Време е държавата да помогне на бизнеса
©

Притеснение е точното чувство, когато виждаш, че при съседа изкачат някакви пламъци от мазето и си мислиш, че няма да пламне цялата къща.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Огнян Донев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България във връзка с това, че има място за притеснение от страна на България за състоянието на Гърция.

Въпросът с Гърция стои вече как ще фалира, а не дали ще фалира. Според Донев причина за сегашното положение на страната е постоянното затваряне на очите.

Огнян Донев заяви, че годината е тръгнала много добре за България, но странични фактори са повлияли на икономиката ни.

„Сега всички анализатори коригират прогнозата за икономическия растеж“, каза председателят на КРИБ. Той уточни, че проблемните сектори в българската икономика са тези, които бяха засегнати от кризата.

„22 години след промените в България настана момент, когато светлият бизнес трябва да разчита на една поддръжка от държавата. Държавата трябва да влезе в ролята на контрольор, за да има повече пари“, заяви Донев. Той допълни, че именно това е причината за предлагания пакет от мерки на държавната администрация, за да може работодателите да й помогнат.

„Веднага след изборите трябва да се разработят критерии, за да се види кой кого представлява и чии интереси защитава“, заяви още Огнян Донев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2217 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини