Бивш шеф в БНБ: Във фонда за гарантиране на влоговете има 2 милиарда

  • 30 юни 2014 12:09

  • 2166
  • 1
Бивш шеф в БНБ: Във фонда за гарантиране на влоговете има 2 милиарда
©

Не очаквах това да се повтори и с втора банка, но очаквах да се получи институционална подкрепа за стабилността на банковата система. Това, което направиха вчера - цялата мощ на държавата да застане зад банковата система.

Това каза пред БНР проф. Емилия Миланова, бивш подуправител на БНБ и настоящ преподавател в УНСС. "След краха 1996-1997-а година изцяло градяхме стабилността, изцяло създадохме една консервативна, обективна надзорна система и си заслужава да се положат усилията, за да се възстанови доверието. Доволна съм, че валутният борд ще бъде запазен. Във фонда за гарантиране на влоговете има 2 милиарда и те могат да бъдат използвани", каза още проф. Миланова. "Продавачите на страх, продавачите на истерия, те на това разчитат. Трябваше да има повече информация. Подуправителят не беше в банката, срещу него беше повдигнато обвинение. Но той не може еднолично да решава. Там работи екип. Има и външен одит на тази банка. Не е възможно да има силно субективна оценка. По отношение на имейла, възможно е да не е излязъл от БНБ, но не трябваше да се крие информацията", допълни проф. Миланова. "Само разумът, а не емоциите трябва да ни водят. Никой няма да спечели, всички ще загубят, ако не се действа разумно", каза още тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2166 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.02 | 02:40

1
През 1985-1990 год. комунистите откраднаха 10 милиарда лева т. e. целия паричен резерв на България. Те изнесоха тези пари чрез задграничните търговски дружества, по същество - фирми на Държавна Сигурност, КГБ и БКП за търговия с валута, оръжия, наркотици. Тези фирми съществуват и сега под други имена; каналите са същите. През 1990-1992 год. 10-те милиарда бяха разпределени от Луканов между верни комунисти и агенти на ДС, които след това ги ре-инвестираха в България. Така се образува днешната олигархия, която държи лостовете на властта в България. След това Луканов беше убит от своите господари от КГБ, за да се прикрият следите на чудовищната манипулация с парите на българския народ. БСП, ДПС, Атака, България без цензура са политически следствия на комунистическо-агентурната приватизация в България. Народът трябва да знае за тези престъпления. Долу червените предатели! Да живее Майка-България!!!

Добави коментар

Водещи новини