Най-скъпите жилища на милиардери

  • 16 май 2014 15:19

  • 2232
  • 1
Най-скъпите жилища на милиардери
©

По време на световната икономическа криза и последвалото възстановяване, супербогатите инвестираха парите си в относително безопасния сектор на недвижимите имоти.

С нарастването на търсенето на имоти, което повишава цените в световен мащаб, цените на жилищата, собственост на супербогатите, също се повишават. Миналата година от сп. Forbes бяха направили проверка на най-скъпите жилища, притежавани от хора, които са в класацията на милиардерите и тогава цената на много от имотите бе паднала под 100 млн. долара.

Тази година от изданието са повторили същото упражнение, но резултатите показват, че едва шест от двадесетте най-скъпи жилища, собственост на милиардери, са били с цена под 100 млн. долара, няколко от тях са на стойност повече от два пъти по-голяма. Ето и кои са 10-те най-скъпи жилища на милиардери в света:

10. Xanadu 2.0, Сиатъл, Вашингтон.

Собственик: Бил Гейтс, състояние 77.5 млрд. долара

Пазарна стойност: 120.5 млн. долара въз основа на данъците за 2014 г. Високотехнологичният комплекс на езерото Вашингтон, което е собственост на най-богатия човек в света, разполага с басейн с подводна озвучителна система, фитнес с площ 230 кв. м. и библиотека.

9. Къщата на Лари Елисън, Уудсайд, Калифорния.

Собственик: Лари Елисън, състояние 51.4 млрд. долара

Стойност: Строителството й се оценява на 200 млн. долара Основателят на Oracle, който е един от най-запалените колекционери на имоти в света, построява това имение в японски стил през 2004 г. с 10 отделни сгради и изкуствено езеро.

Имотът бе оценен на 73.2 млн. долара през 2013 г.

8. One Hyde Park, Лондон, Великобритания.

Собственик: Ринат Ахметов, състояние 11.8 млрд. долара Продажна цена: 221 млн. долара през 2011 г. Най-скъпият апартамент в света, който се намира в луксозния лондонски квартал Найтсбирдж, е закупен от най-богатия украинец. Той е с площ от над 2 300 кв. м., има бронирани стъкла и консиерж услуги 24 часа в денонощието.

Прочети повече ТУК.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2232 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2014.05.16 | 19:18

1
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

Добави коментар

Водещи новини