Защо кредитът е предпочитана възможност за финансиране на образованието

  • 04 април 2014 13:57

  • 765
  • 1
Защо кредитът е предпочитана възможност за финансиране на образованието
©

Докато кандидатстването във висши учебни заведения е съпроводено с усилена подготовка и търсене на желаната програма от страна на студентите, за много родители основна част от този процес е изборът на възможност за финансиране.

Според проучвания на Alpha Bank България, все повече родители на бъдещи студенти и млади професионалисти, които са решили да повишат квалификацията си в чужбина, посочват кредита от банка като предпочитан източник на финансиране за своето образование.

Водещ мотив родителите на наши студенти да ползват банково финансиране са достъпните условия по кредитите. За професионалистите, които избират спецализация в чужбина, от голямо значение при избора на кредит са и допълнителните услуги и удобства. Набор от такива предимства предлага потребителски кредит “Аlpha Оптимум”, разработен за широк кръг от нужди, сред които и финансиране на образователни програми.

С лихва от 8.95 % на месец, кредитът е сред достъпните предложения на пазара. В зависимост от таксите за образование и допълнителните разходи по обучението, родителите на бъдещи студенти могат да кандидатстват за суми от 500 до 20 000 лв и разполагат с до 96 месеца за изплащане на кредита. Как ще се отрази това на месечния бюджет? При избор на максималния размер на кредита и срок от 8 години, това на практика означава месечна вноска от 292.49 лв. При кредит от 10 000 лв, месечната вноска е още по-достъпна – 146.24 лв.

Към този кредит клиентите могат да добавят пакети от услуги като застраховки и дебитна карта, a тези студенти, които съчетават учението с работа, могат да ползват и опция за превод на работна заплата в банката. При избор на конректни условия, клиентите могат да се възползват и от бонус пакет от SMS известия. Така “Аlpha Оптимум” представлява разумна възможност при избор на най-ценната инвестиция – тази за образование.

Последвайте канала на

Novini.bg
765 1

Коментари 1

Добави коментар
хаха

2014.04.07 | 09:47

1
8.95% - абе вие луди ли сте 9% лихва?

Добави коментар

Водещи новини