"Фич" потвърди кредитния рейтинг на Българската банка за развитие

  • 28 март 2014 16:19

  • 1214
  • 1
"Фич" потвърди кредитния рейтинг на Българската банка за развитие
©

Международната рейтингова агенция "Фич Рейтингс" потвърди кредитните рейтинги на Българска банка за развитие (ББР),  съобщават от банката.

Дългосрочният инвестиционен рейтинг остава "ВВВ-" със стабилна перспектива, с което ББР запазва позицията си сред четирите банки с най-висок кредитен рейтинг в страната.

Оценката на агенцията е периодична и е в резултат на редовния преглед на финансовото състояние на държавната банка. ББР е в процес на трансформация и на преформулиране на своите цели и приоритети. Банката поставя фокус върху  съживяването на бизнес средата чрез подкрепа за малките и средни фирми у нас, посочват от ББР.

Наскоро държавната финансова институция представи ново поколение кредитни продукти, предоставящи атрактивни условия за експортно ориентираните компании и новосъздадените предприятия.

До края на годината банката ще стартира и специализиран Фонд за капиталови инвестиции, който ще й позволи да подкрепя чрез  дялово участие новостартиращи и бързо растящи компании, посочват от ББР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1214 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.03.29 | 01:18

1
Не вярвайте на фич, ма ХИЧ!

Добави коментар

Водещи новини