Турски бизнесмен си купи блок за 40 500 лв.

  • 27 март 2014 08:19

  • 4281
  • 1
Турски бизнесмен си купи блок за 40 500 лв.
©

Турски бизнесмен от град Бурса си купи изоставен от 20 години жилищен блок в Рудозем, съобщи smolyanpress.net.

Постройката е изоставена от десетилетия на груб строеж близо до изхода от родопския град към границата. Фаик Хасан е изселник от Бенковски. От много години има строителен бизнес в Бурса. Фирмите му имат стотици работници в Турция и Германия. Преди година дошъл на гости в рудоземското село Чепинци, за да дари строителни материали за ремонта на местната джамия.

Блокът бил строен до 1989 г. с цел вътре да се настанят шефовете на „Горубсо“. Затова за разлика от другите миньорски блокове в града му оставили и огромен парцел от 5 дка за строеж на екстри около него. След края на соца обаче останал недовършен. Инвеститорът купил имотът на търг на Министерството на икономиката за около 40 500 лв., съобщи ликвидаторът на „Горубсо“ – Рудозем Захари Христов.

Първите две секции на блока ще са готови до ключ това лято. В тях има 30 апартамента, които ще бъдат с пълно обзавеждане и оборудване. На апартаментите е сложена 5-камерна дограма, на входовете – блиндирани врати, стълбищата и облицовката на сградата са предвидени с мрамор и орнаменти. Предстои 50 работника да поставят външна изолация и мазилка. След това ще се строи втора секция на блока с още 30 апартамента, детска площадка, басейн, търговски обекти и украси в двора.

„Строим цял нов квартал. Лудост е да вземеш нещо старо и да вложиш милиони, за да го преобразиш. Но заяви, че иска да направи новия жилищен комплекс с германско качество, а да продава апартаментите на български цени, за да има всеки достъп“, казва Демирев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4281 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!

2014.04.01 | 17:17

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

Добави коментар

Водещи новини