7 млн. лева повече данъци събрала Столична община до края на февруари

  • 07 март 2014 16:57

  • 996
  • 0
7 млн. лева повече данъци събрала Столична община до края на февруари
©

За първите 2 месеца на 2014 година, към 28 февруари, приходите от данъци и такси в Столична община са в размер на 43,4 млн. лева. Това със 7 млн. лева повече от 2013 година, посочи заместник-кметът по направление "Финанси и стопанска дейност" Дончо Барбалов, цитиран от Агенция „Фокус".

„Още през януари имахме по-добра тенденция и тя се запазва и през февруари. Имаме по-добра събираемост от данъка върху недвижимите имоти, от данъка за МПС - 1,5 млн. Това, което не е приятно е понижаване на приходите от данъка за възмездно придобиване на имущество - на имоти и превозни средства", посочи още той.

По думите му Общината обаче е отчела с 1 257 000 лева по-малко приходи, което Барбалов се надява да ав компенсира през пролетта и лятото. Би било негативно за пазара на недвижими имоти, ще стагнира, ако това не се обърне като тенденция, смята той, като отчете: "Там имаме с 1 257 000 лева по-малко приходи".

От таксите той е доволен - "Имаме по-добри приходи от наеми на имущества - със 177 000 лева; от наеми на земя - с 250 000 лева по-добри приходи, при общинските такси имаме с 2 000 000 лева по-добри приходи от такса „Битови отпадъци", спрямо първите 2 месеца на 2013 година".

От началото на кампанията до вчера СО има постъпили 9,7 млн. лева. Към днешна дата са изпълнени 9,85 % от планираните за годината приходи, каза още той.

„Що се отнася до нововъведенията в електронната справка - поетапно въвеждаме пин номера. 1017 души вече са получили пин номера към вчера, за плащане на задълженията към общината. Постепенно ще променяме начина на влизане в системата, като идеята ни е в следващите 12 месеца да премахнем партидата като начин на проверка за задълженията", отбеляза зам.-кмет Барбалов.

"Когато човек, в момента, направи справка, излизат задълженията за целия град и, ако някой знае само партидния номер и ЕГН на човек, може да му види цялата собственост в града. Работим по подобряване на сигурността", увери той.

Последвайте канала на

996 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини