Наследничката на L'Oreal призова за данък върху богатството

  • 24 август 2011 12:15

  • 2501
  • 0
Наследничката на L'Oreal призова за данък върху богатството
© gettyimages

Най-богатата жена във Франция, 89-годишната наследничка на L'Oreal Лилиан Бетанкур, и още 15 заможни хора от страната подкрепиха идеята на американския предприемач Уорън Бъфет да бъде въведен данък богатство, пише в. "Уол Стрит джърнал".

Милиардерите смятат, че по този начин президентът на Франция Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в ще реши икономическите проблеми на страната и ще спази обещанието си да не вдига данъците. "Когато правителството моли за солидарност, ние трябва да дадем своя принос, пише в писмото", предлагащо новия налог. То е подписано и от изпълнителния директор на петролната компания Total, директора на Société Générale и ръководителя на рекламната агенция Publicis.

Миналата седмица американският милиардер Уорън Бъфет призова САЩ да повишат данъците на богатите. Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият подкрепи идеята, като разкритикува представителите на Републиканската партия, които отказват да се вдигнат данъците, което може да намали бюджетния дефицит на страната.

Икономиката на Франция също преживява затруднения. Брутният вътрешен продукт на държавата показа нулев ръст през второто тримесечие на т.г. Въпреки това Standard & Poor's потвърди най-високото ниво на страната на AAA със стабилна прогноза

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини