Стабилизирането на световната икономика продължава

  • 17 януари 2014 13:27

  • 873
  • 0
Стабилизирането на световната икономика продължава
©

Стабилизирането на световната икономика ще продължи. Налице са всички шансове 2014 г. да е позитивна за глобалните капиталови пазар. Това става ясно от анализ на международна компания от сферата на мениджмънта, пише "inews.bg".

Очакванията са за ръст на БВП за 2014 г. от 3%.

Подобряването ще дойде основно от западните икономики, които прогнозират те да растат с по-бързи темпове в сравнение с предходната година. Според анализаторите от съществена важност за резултатите ще е задълбоченият анализ и избор на компании, в които да се инвестира.

Прогнозите за световната инфлация са, че тя ще продължи да бъде в ниските си стойности, като е по-вероятно да има дефлация отколкото силен инфлационен натиск.

Основното предизвикателство пред пазарите ще са предстоящите мерки за намаляване на икономическите стимули в САЩ и евентуалното покачване на лихвените проценти там.

Според анализаторите има признаци на възстановяване на европейската икономика, а политическите рискове в региона са намалели.

Еврозоната вече регистрира две последователни тримесечия на растеж и дори най-затруднените икономики дават положителни сигнали. Следващият катализатор на ръста ще бъде подобряването на приходите на компаниите, смятат експертите.

Експертите посочват, че в момента е налице завишено предлагане, което може да доведе до стагнация в цените на някои суровини.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
873 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини