Министерство на финансите сменя шефове на борсата

  • 06 януари 2014 20:34

  • 1567
  • 0
Министерство на финансите сменя шефове на борсата
©

От Съвета на директорите на Българска фондова борса да бъдат освободени Асен Ягодин, Васил Големански и Георги Български, искат от Министерството на финансите. Това показват материали към свиканото за 14 януари 2014 г. Oбщо събрание на акционерите на БФБ, пише investor.bg, цитирано от "Стандарт".

След като Комисията за финансов надзор задължи акционерите да не гласуват единствената точка в дневния ред на събранието, поради забавено обявяване, Министерството на финансите се позова на чл. 223 а от Търговския закон и предложи нови две точки, в качеството си на акционер с над 5% от капитала. В действителност Министерство на финансите държи малко над 50% и определя решенията на акционерите.

Писмото от министъра на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас до БФБ-София и КФН е от 30 декември 2013 г. Плановете на МФ са мястото си в борда на БФБ да запазят Иван Такев и Любомир Бояджиев. За нови членове на Съвета на директорите са предложени Гергана Беремска-Караджова, Иван Кутлов и Димо Спасов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1567 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини