Fibank връчи наградите "Най-добра българска фирма" (снимки)

  • 07 ноември 2013 21:12

  • 4031
  • 0
Fibank връчи наградите "Най-добра българска фирма" (снимки)
©

Тази вечер за втора поредна година бяха връчени наградите в конкурса на Първа инвестиционна банка (Fibank) "Най-добра българска фирма". Това, което прави конкурса различен от всички останали, е желанието на организаторите не само да излъчат победител, но и да фокусират общественото внимание върху добрите практики за бизнес, за да могат те да станат модел за подражание. Fibank се стреми непрекъснато да стимулира и развива българския бизнес, посочиха от банката.

Изпълнителният директор на Fibank Васил Христов подчерта, че конкурсът има амбицията да се превърне в традиция. Тази година в надпреварата взеха участие 111 български фирми. Това е с 45% повече от миналата година, обявиха организаторите.

В категорията "Микро и малки български фирми" първа награда взе "Рея фиш" ООД. Фирмата се занимава с отглеждане и търговия със сладководна риба и аквакултури. На второ място в тази категория остана "Гаяврош" ООД, а на трето - "Анимарт" ООД.

В категорията "Средни и големи фирми" призът за първо място грабна фирма с близо 120-годишна история – "Труд" АД. Фирмата произвежда огнеупорни изделия. Следват я "Виденов груп" ООД и "Колев и Колев" ООД.

В категорията "Награда на публиката", където победител чрез интернет гласуване стана "Марисан и Колев". 1/3 от всички гласували са дали вота си за тази фирма.

В четвъртата категория - "Стартиращ бизнес", в която тази година за първи път се връчват награди, тъй като Fibank подчертаха, че държат да подпомагат начинаещите бизнес проекти, победител стана фирмата за онлайн мъжка мода "Драгон инсайд" ООД. Второто място остана за "Джъмпидо" а третото – за "Ред и Док".

Журито на конкурса бе в състав: Димитър Костов, изпълнителен директор на Fibank; Васил Христов, изпълнителен директор на Fibank; Светла Костадинова, изпълнителен директор на Института за пазарна икономика; Венелина Гочева, управител на медийна група "България холдинг", Лъчезар Богданов, управляващ партньор в "Индъстри уоч", Йордан Матев, главен редактор на списание "Форбс България", Емил Хърсев, финансист, и Кънчо Стойчев, съосновател на "Галъп интернешънъл".
 

Последвайте канала на

Novini.bg
4031 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини