Борсите в Азия тръгнаха нагоре

Азиатските пазари на ценни книжа излязоха на зелено, предаде РИА Новости.


Хората бяха обезпокоени от състоянието на американската икономика в средносрочен план, но след излизането на данните по продажбите, страховете в известна степен не се оправдаха", поясни пред Блуумбърг мениджърът от Daiwa Securities Capital Markets Co. в Токио Казухиро Такахаши.

Хонконгският индекс Hang Seng се повиши с 2,05% и достигна 20021,5 пункта. Японският Nikkei 225 се покачи с 0,9%, като отбеляза 9044,02 пункта. Индексът на Шанхайската фондова борса SSE Composite се увеличи с 0,18%, и стигна до 2720,88 пункта. Борсите в Корея не работят заради празниците.

Брутният вътрешен продукт на Япония през април-юли падна на годишна база с 1,5% поради природната стихия през март. Показателят, обаче не оправда черните прогнози на аналзаторите. Реалното понижение е с 1,3%.В петък воденото от Наото КанНаото Кан Наото Кан - политик, министър-председател на Япония. Роден на 10 октомври 1946 г. Завършил Токийския правителство в Токио понижи ръста на предвижданото увеличаване на БВП за тази финансова година до 0,5%. по този начин предвиденият ръст на увеличението на БВП се доближи до оценката на централната банка на Страната на изгряващото слънце - 0,4%.

 

Продажбите на дребно в САЩ през юли се повишиха в сравнение с юни с 0,5% - до 390,4 млрд. долара. Данните съвпаднаха с прогнозите на анализаторите. Показателят на продажбите през юни бе преразгледан с тенденция към повишаване на до 0,3% Пазарите реагираха положително и на данните за състоянието на пазара на труда. През първата седмица на август молбите за обезщетения за безработица паднаха със 7 000, като достигнаха 395 000. Данните се оказаха по-добри от прогнозите. Експертите очакваха увеличение с 5000 до 405 000. Първоначалният брой на загубили работата си бе 400 000.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Има ли съкращения на вашето работно място?

Има ли съкращения на вашето работно място?

Избрано от Интернет