МВФ скочи на САЩ заради реформи

  • 10 октомври 2013 14:57

  • 1375
  • 1
МВФ скочи на САЩ заради реформи
© gettyimages

Международният валутен фонд (МВФ) трябва да се реформира възможно най-скоро, каза неговият ръководител Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981, предаде АП.

Директорът на МВФ призова САЩ да дадат зелена светлина на прокараните още през 2010 г. при управлението на предшественика на Лагард Доминик Строс-КанДоминик Строс-Кан  Доминик Строс-Кан - фрeнски политик и  икономист. Роден на  25 април 1949 г. в Ньой. Завършва. Конгресът във Вашингтон не е ратифицирал реформите, защото САЩ имат право на вето. Америка ще запази това си право, докато промените не минат одобрението на двете камари на парламента и не бъдат одобрени от президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. Лагард изрази надежда законодателите да позволят реформата на МВФ.

Много държави, чиито икономики се развиват бързо, смятат, че някои европейски държави имат непропорционално представителство в управлението на МВФ. Гласът на Китай в момента има 3,8% тежест при взимането на решения, което не е много повече от квотата на Италия – 3,1 на сто.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1375 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.14 | 15:39

1
За да е честно всеки трябва да има само по един глас! САЩ са пред фалит къде са тръгнали да се обаждат те за негрите и индианците си се погрижиха на другите акъл взели да дават!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини