София взе гаранции за 400 000 лв. заради ремонти на "Софийска вода"

  • 05 август 2011 12:54

  • 881
  • 0
София взе гаранции за 400 000 лв. заради ремонти на "Софийска вода"
©

Столичната община подписа днес договори за банкови гаранции с пет дружества за комунални услуги, които извършват ремонти на улици, тротоари и зелени площи. На общината сравнително често й се налага да възстановява пътна настилка след некачествени ремонти, обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Чрез тези гаранции няма да се налага общината да финансира от бюджета си повторните ремонти, уточни Христов. Размерът на гаранциите е определен в зависимост от инвестиционните програми на дружествата.

За "Софийска вода" гаранцията ще е е около 400 хил. лв. лева, за ЧЕЗ - 192 хил. лв., "Улично осветление" - 90 хил. лв, "Българска телекомуникационна компания" - 12 500 лв. и "Близу" ЕАД - 29 хил. лв. Дружествата се задължават в рамките на 5-годишен гаранционен срок да възстановяват за своя сметка нанесените повреди по имоти общинска собственост като тротоари, улици, елементи на зелената система.

Ако не направят за своя сметка ремонта, банковите гаранции ще се освобождават. Стойността на гаранциите трябва да се поддържа непрекъснато от фирмите. При изразходване на част от сумите, те трябва да бъдат възстановени в петдневен срок.

Последвайте канала на

Novini.bg
881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини