Безработни отказват 800 лева заплата

  • 08 август 2013 08:48

  • 6302
  • 24
Безработни отказват 800 лева заплата
©

Безработни отказват работа в керамичното производство, където могат да изкарат по 400 до 800 лева месечно, споделиха собствениците на тухларните в Багренци и Драговищица, Кюстендилско.

От дружеството разчитат да наберат работна ръка и чрез бюрото по труда. “Можем да вземем 45 работници, но кандидати няма. Едва 20-ина души започнаха на площадката с готовата продукция. Няма никакви изисквания за образование, ценз, квалификация, дори и за възраст - вземаме всеки кандидат. Но просто не им се работи, отказват. Явно са свикнали да получават социални помощи и не разчитат на борсата на труда. А сега, през летния сезон, при нас могат да се изкарат много хубави надници”, каза шефът на тухларната в Багренци Кирил Паргов.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
6302 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2013.08.27 | 15:17

24
Схемата е следната: почваш работа с уговорката че първите 3-6 месеца взипаш по 400 и после ти я вдигат на 800. Първата заплата ти я дават след 1 месец, на третия месец сезонната работа приключва, гонят ги и не им дават последната заплата. Т.е. бачкаш 3 месеца за 400 лв. Ей българския бизнесмен е умен човек да знаете. А ако щете вярвайте за тия 400 лв. ще бачка по 12 часа на ден и почивен ден само неделя. Затова хората не искат да работят. Има и доста други схеми. Примерно мен ме прекараха с 15 работни дена. Почваш работа примерно на 1, а на заповедта ти за работа пише че си назначен от 15-ти., понеже главанта счетоводителка била в отпуска и забравила .... Схеми да искате

2013.08.27 | 15:14

23
А докога заплатите в България ще са трицифрени?
9000

2013.08.19 | 18:29

8
Докато всички в управлението на държавата и частният бизнес са от село ей до тогава заплатите ни ще са в пъти по-ниски от китайските примерно или руските ! Скоро заплатите на африканците които масово мрат от холера спин и какво ли не ще станат двойни нашите !
Центурион

2013.08.19 | 18:21

3
Докато ни управляват от ДС със помощта на агентите си от дълбоката провинция и със купени дипломи от хуманитарни университети не от престижни и инженерни примерно !

2013.08.27 | 15:14

22
ами сигурно знаят колко повече е твоята печалба, а за работниците жълти стотинки и затова предпочитат да стоят на помощи, а ако работят и 12 часа на тоя пек, напълно разбираемо, че за 400 лв. няма да се хванат на работа
Центурион

2013.08.19 | 18:22

4
Ако върнат гражданството селяните няма да имат друг избор и за 100 лева ще работят само и само да оцелеят , а не както сега да наводняват големите градове София, Пловдив и Варна и да се наместват със връзки на най-малкото работа за най-много пари докато гражданите работят каквото има и за колкото дават работа за цигани не за българи и то в родното си населено място все едно някой чукча да работи президент на Русия а Путин да е метач в Санкт-Петербург !

2013.08.20 | 20:16

21
Щом 12 са гласували минус явно на 12 селяни в града им е хубаво и не искат пак на село където висшето библиотечно няма да им е достатъчно да са сервитьори в местната кръчма дори хаххахахахахахахахахахаха

2013.08.20 | 20:15

20
Кой европеец днешно време работи за 800лв , особено в тухларна.Циганин на такава работа нема да се хване. Закривай тухларната и от есента на митинг на жълтите павета.

2013.08.19 | 18:19

1
Цветанов раправяше кака циганите 2020 щели да са 20% от работещите.
Gnomit

2013.08.20 | 20:15

19
vuzmojno ako sa i 95% kym 5 v polza na ciganite naselenieto na bulgaria :D
ФИРМА

2013.08.20 | 20:14

18
българинът е мързелив , завистлив и безотговорен , както като работник така и като човек. в фирмата в която работя търсат готвач на които за 15 работни дни дават заплата бруто-650лв. и няма желаещи или ако доиде някои е с големи претенции , а е некъдърен и нестава за тази работа. това е българския работник - гледа само в канчето на другия а собствения си насран гъз не вижда.

2013.08.20 | 17:20

17
Центурионе, гражданино! Как може да си толкова праволинеен! Дори да върнат гражданството и "селяните" да си останат извън големите градове, нали разходите за всички е еднакъв?! Вярно, на село е малко по-евтино, но лекарствата са на същите цени, тока, водата, учебниците... Едва ли човек на село би издържал със 100 лева. Освен това "Селянинът" се е гърчил да учи и е по-нахъсан от гражданина да работи. Добре че са "селяните" да работят, защото от гражданята в България полза няма. Решението не е гражданството, а създаване на работни места в региони извън големите градове. Aко има работа по тези места, никой не ти ще големия град с неговите пошлости - наркотици, престъпност... За да не останеш с грешно впечатление, аз също съм голяма гражданка от голям и претъпкан град, но ценя труда на хората от село и малките градове, защото без тях няма да имаме нищо - ни мляко, ни зеленчуци, ни плодове, ни месо... И ще ядем само европейските боклуци. Приятен ден!
ХА-ХА ГОЛЯМ МАЙТАП

2013.08.20 | 15:46

16
Много сгърченият от учене селянин все към офиса го тегли да се подпира по цял ден или да е търговски представител , брокер на недвижими имоти , политик адвокат , счетоводител интересно защо не се натискате към професии които се гърчат да учат цял живот като медицина и инженерство и са цял живот на заразите и на мръсотията и никой не ги брои за хора ( примерно инженерите като ходя на работа в служебният автобус даже не искат да седнат до мен от чиновниците да не би да се заразят с нещо , а като им наредят нещо собствениците да свърша ми се обаждат по телефона да не се унижават сигурно с две висши инженерни съм завършени с пълно отличие от счетоводството задача по математика от 6 клас на децата си не могат да решат сами , квадратните уравнения ги решават със калкулатор и то до половината и ако някой като мен им напише формулите които до живот явно няма да научат много сте образовани няма две мнения ) !

2013.08.20 | 15:44

14
Малка поправка от човек,живеещ на село.Напротив,тук е по скъпо от града.Само хляба е 0,90лв.,а в неделя-1лв.В града има избор и за по 0.65лв.С всички стоки е така.Вече няма граждани и селяни.За цяла България народа е шарен;има работещи и безработни,млади с работа и без,пенсионери работещи и неработещи.Има богати и бедни.Има бедни политици,които стават по незнайни пътища богати.Има образовани граждани и необразовани,които са или от село или от града.Престъпления има навсякъде.И накрая-имахме наблизо тухларна с много работни места,с добра заплата,но вноса на тухли и керемиди принуди собственика да затвори кепенците.Оцеляването на село е в собствена градина,буркани,сладка,консерви.
БГ Истина :

2013.08.19 | 18:34

10
Право куме в очи чувала ли си я тая поговорка нямаш си на идея колко прям мога да бъда аз на Центуриона двете висши му пречат да ти кажи всичко чета му мненията и се чудя как не ти теглил една майна до сега ! Истината трябва да се казва и от нея най-боли когато е истина всичко написано ( изречено)! И аз работя със селяни от 58 души персонал при нас само трима сме от град като другите двама са работещи пенсионери със връзки , а аз съм съсобственик ако не си селянин или собственик ще чистиш клозетите ако си от град просто нещата са такива на гражданите дупе да им е яко ако нямат работа , а са в нужда на никого не му пука за тях !
Стига глупости

2013.08.19 | 18:32

9
Големите пошлости наркотици и престъпност ги има от както избухна псевдодемокрацията и селяците наводниха градовете в Студентски град селянките по баровете сигурно учат непрестанно върви да ги видиш в Кама Сутра няма толкова пози колкото умеят селянките ! Преди по соца нямаше селяни ( или бяха по точно селяните малко на брой в градовете ) и нямаше перверзии , алкохолизъм , проституция и т. н. сега има дори и банди от безработни младежи които се чудят между поредното шише водка или бира със кого да се сбият или кого да изнасилят ! Сигурно гражданите са виновни и че няма инвестиции по селата май май нали така като отказвате да работите земеделие и животновъдство гражданите ли да дойдат да я вършат тая работа вместо вас а ?
Центурион

2013.08.19 | 18:29

7
Той гражданина не се гърчил да учи ама никак аз съм завършил военно училище по времето когато имаше казарма и 5 години бях едновременно студент и военно служещ ( курсант ) после завърших още едно висше инженерно и сега поради невъзможност да работя в родният си град Варна по специалността обикалям света като моряк на контейнеровоз собственост на най-голямата корабна компания в света и мисля да уча още едно висше за да има какво да работя когато здравето не ми позволява да плавам и няма да съм в България ! На селяните не само в България мястото им е на село и не съм фашист или сексист примерно просто това е истината на всякъде по цял свят е така само при нас не е ! Да се гърчиш да учиш медицина и/или инженерство не е същото като да учиш за библиотекарка или социолог така ,че не ви минава номера селянчета съжалявам!
4efo

2013.08.19 | 18:28

6
Като сте много работливи и не ви е страх от работа защо не си стоите и работите на село ами прииждате към големите градове ? Гражданите нямат село от което да идват храната и пиенето , а заплатата да я си я харчат за екскурзии примерно , а и като прииждате непрестанно към големите градове подбивате цената на труда и той е евтин заплатите освен в София не са мръднали за последните 5 години и с един процент дори , а хора без алтернатива и без изход са опасна комбинация така ,че имигрийки гражданите освобождават свободни работни места за селяците , ала скоро ще имате проблемите на Турция 20 години бурно развитие и сега икономика забавя развитието си защото евтиният неквалифициран труд не може да отговори на изискванията за нови технологии и високо технологична индустрия . А гражданите като мен за 500 лева няма да се върнат от чужбина за да слугуват на някой чървул който от краварника направо е влязъл в офиса и не е забил сам и един гвоздей през живота си !
Центурион

2013.08.19 | 18:26

5
Ако селяните ставахте за нещо на село нямаше да е като Авганистан , а по въпроса че ни храните при положение ,че краставиците са от Испания , картофите от Турция , доматите от Македония , телешкото от Аржентина или от Гърция примерно ябълките от Полша не знам със какво ни храните , а по въпроса за много образованите селяни при мен има от вас много образованите селяни със висше инженерно само шестици от горе до долу не е чувал за шублер и за какво се ползва масово учите висше за да бачкате в офис малкото със медицинско или инженерно не ставате и за мишени на стрелбище на лунапарк даже !
Леле...

2013.08.20 | 15:45

15
Центурионе или какъвто си там, стига си спамил с 10 коментара на мнението на №7, като се представяш за няколко човека. Не те знам колко висши имаш, ала речникът ти е фрапантно оскъден, което в комбинация с удивително изпъкващите едни и същи правописни и лексикални грешки те издава дори при писане на анонимни реплики...
лъжа

2013.08.19 | 18:35

13
бахти заглавието

Добави коментар

Водещи новини