Reader's Digest фалира

  • 18 февруари 2013 10:23

  • 1527
  • 1
Reader's Digest фалира
©

RDA Holding Co., издател на списанието с 91-годишна история Reader’s Digest, е подала заявление за фалит, за да намали задълженията си и да се концентрира върху дейността си в Северна Америка, на фона на пренасочването на потребителите от печатни към електронни медии.

Това е поредната легендарна марка, която потърси съдебна защита от кредитори напоследък, след като Hostess Brands Inc., производител на Twinkies и Wonder Bread, и Eastman Kodak Co вече направиха това, пише profit.bg.

Reader’s Digest, основано от Деуит и Лила Уолъс, излезе на борсата през 1990 г. Група инвеститори, водени от компанията за дялово инвестиране Ripplewood Holdings LLC, купи марката през 2007 г. за 1.6 млрд. долара и пое около 800 млн. долара нейни задължения. RDA подаде заявление за фалит и през август 2009 г., изтъквайки като причина за това спада в рекламните приходи и дълга, натрупан при сделката.

В съдебните документи от RDA Holding Co. са обявили активи и задължения от по над 1 млрд. долара. След като се преструктурира и излезе от процедурата по фалит, компанията очаква да има около 100 млн. долара задължения.

Основното списание на компанията се чете от над 25 милиона души, според нейния уебсайт. RDA издава 75 списания в световен мащаб, в това число 49 издания на Reader’s Digest, Taste of Home, Family Handyman и Birds & Blooms. От Reader’s Digest са продали повече електронни издания през декември, отколкото печатни.

Компанията имаше известен успех със сайта Allrecipes.com. През миналата година Reader’s Digest продаде Allrecipes и Every Day, заедно с популярната водеща Рейчъл Рей на Meredith Corp. за 175 млн. долара.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1527 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.18 | 21:25

1
значи и в такива мащаби се прави тая далавера с фалирането на фирмата :)

Добави коментар

Водещи новини