Стефанов: Не могат да ме убедят данъчните, че не знаят кой е в сивия сектор

  • 08 юли 2011 14:46

  • 1093
  • 4
Стефанов: Не могат да ме убедят данъчните, че не знаят кой е в сивия сектор
© Булфото

 Шефът на приходната администрация е във Варна за среща с ръководството на местната данъчна дирекция.

„Никой не може да ме убеди, че нашите служители в градове като Варна не знаят кои са ключовите фигури в нелегалния бизнес и с какво се занимават. Дори и да карат коли на лизинг и да живеят в къщи, които не се водят на тяхно име – инспекторите знаят чия реална собственост е имуществото”, добави още Стефанов.

30 000 души от 9300 варненски фирми работят официално на 4-часов ден. От следващата седмица започват проверки за укриване на осигурителни вноски, като всеки договор ще бъде разгледан поотделно, съобщи още данъчен номер едно. При установяване на нарушения ще се налагат глоби от 5000 лв. за невярна информация и 15 000 лв. за нерегистриран договор.

Хората, които са с договори за половин работен ден, трябва да знаят, че може би никога няма да се пенсионират, или ще го направят с минимална пенсия, коментира Стефанов. По време на летния сезон данъчните инспектори ще следят и заведенията за укриване на обороти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1093 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
наблюдател

2011.07.12 | 09:33

4
Блестящо----голям хумор ! Чак през 2011 година от НАП разбрали,че в България стотици хиляди работници не внасяли осигурителни вноски.Още на времето когато Тотю Младенов беше шеф на Главна инспекция по труда-оттогава хиляди работници са без трудови договори и осигуровки.Всички знаем,че само на ДЪРЖАВНИТЕ служители осигуровките са гарантирани -защото ги плаща държавата от нашият гръб.Красимир Стефанов както изглежда и той вдига предизборен пушек......
Петрова

2011.07.12 | 09:33

3
Дали за да бъдеш данъчен служител не е необходимо да си кан с капаци. На всеки средно интелигентен българин му е ясно, че всеки арабски магазин за един.........лев, всеки китайски склад, а от тук по веригата и клиентите му не отчитат реални приходи. Не са необходими много усилия да бъде разплетена мрежичката от търговците на дребно, към тези на едро и производителите, стига да искаш.
Balyk

2011.07.12 | 09:33

2
Ха,ха! Цял депутат му каза, че плащал на ръка,кеш, в брой на секретарката си, а той излезе и каза, че всичко е наред. Това не е ли рабата без договор, а? А пък, че и министър им завидя на представителните! Това си е чиста наглост! Винаги рибата се е вмирисвала от главата. Но ,....... ще повярваме..............!
избирател

2011.07.12 | 09:33

1
Добре е,че не познавате Красимир Стефанов-какъв играч е ?Супер нагаждач,въжеиграч,пълзяч,кариерист,селски тарикат и винаги готов да скочи с парашут в някоя нова партия !В днешно време такива като него-много са удобни за властта и управляващите ....

Добави коментар

Водещи новини