Не се очаква нов спад на лихвите по ипотечните кредити до края на годината

  • 26 ноември 2012 19:00

  • 729
  • 0
Не се очаква нов спад на лихвите по ипотечните кредити до края на годината
©

"Не се очаква нов спад на лихвите по ипотечните кредити до края на годината и дори в първите няколко месеца на 2013 г.", прогнозира пред Дарик управителят на една от най-големите консултантски къщи Тихомир Тошев.

По думите му, лихвите са на равнище между 6,25 и 7 на сто по евровите жилищни заеми, което е много изгодна цена. Въпреки това обаче очакваната активност на купувачите през октомври не е регистрирана.

"Основната причина за ниската активност на купувачите на жилища са ниските доходи и страхът от загубата на работа", смята Тихомир Тошев.

"Освен това атрактивните оферти за жилища до 40 000 евро вече са все по-малко. При кредитите промоции стартираха през октомври и те са с по-добри условия", каза Тошев.

"Виждаме предложения за лихви от 6,25 до 7 процента, тоест с около 0,25 на сто по-ниски от лихвите преди това", допълни експертът.

„Виждаме значителни отстъпки в другите, съпътстващи кредита такси. Тези промоции ще се запазят и през ноември. В голямата си степен бих казал, че те са атрактивни, но в момента виждаме, че тези промоции мотивират по-малко хора в сравнение с миналата година", каза Тошев.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини