Икономист: Правителството е дълбоко безидейно за европарите

  • 15 февруари 2021 15:34

  • 2399
  • 0
Икономист: Правителството е дълбоко безидейно за европарите
© Pixabay

"Концепцията е правилна, но проблемът ще е изпълнението ѝ и показателите, по които ще се изпълнява". Това каза пред БНР доц. Григор Сарийски, д-р на икономическите науки от БАН, в коментар на новата версия на Националния план за възстановяване на страната, изготвен от правителството. 

"Заложени са цели, които са в сферата на добрите пожелания, а и няма обосновка как ще бъдат постигнати", добави той и уточни, че в регламента за финансиране единият от критериите е създаване на взаимовръзка между целите и тяхната обосновка. 

По думите на доц. Сарийски бележките на бизнеса са били взети предвид при втората редакция на плана и парите за саниране са били намалени, а са създадени три фонда за финансиране на малките и средни предприятия.

БСК: В проекта на Националния план за възстановяване и устойчивост не се виждат особени реформи

Според него идеята на този проект е запазване на консуматорския подход на управляващите - Европа дава едни пари и ние трябва да ги усвоим: "Правителството е дълбоко безидейно за какво могат да се оползотворят парите за модернизацията на страната. Затова не можем да имаме кой знае какви очаквания от този план".

Последвайте канала на

Novini.bg
2399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини