Засилваме мерките за малкия бизнес, пострадал от COVID-19

  • 22 януари 2021 13:15

  • 2876
  • 0
Засилваме мерките за малкия бизнес, пострадал от COVID-19
© Novini.bg

Министерството на икономиката на Република България и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) се договориха да засилят мерките, помагащи на малкия бизнес да овладее въздействието на кризата COVID-19. Това обяви вицепрезидентът на ЕИФ Лиляна Павлова. Тя уточни, че помощта ще се осигури като се използват приходи от инициативата JEREMIE, която беше съфинансирана от Фондa за регионално развитие (ЕФРР) за периода 2007-2013 г.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Очаква се новият гаранционен инструмент да генерира до 800 милиона евро ново финансиране и документален кредит за малки и средни предприятия (МСП) и малки компании със средна капитализация в България, което им позволява да отговорят на своите финансови нужди и да продължат да работят. Финансирането ще бъде предоставено чрез шест търговски банки, стана ясно още от думите на Павлова.

Деница Сачева разкри защо има забавяне в отпускането на помощите заради пандемията

Повече подробности вижте тук

У нас сред бизнеса назрязава напрежение заради неяснотата дали ще им се разреши да отворят след 31 януари. От ресторантьорския бранш обявиха готовност за неподчинение и протести. Ръководствата на моловете също се оплакват, че повече не могат да търпят загуби. Служители и работници пък алармират, че условията за получаване на помощи трудно се покриват и остават без подпомагане. Така например, ако си кандидатвал по една мярка, нямаш право да кандидатстваш по друго. Отделно от това, ако си одобрен за някоя от мерките, то реалната помощ се забавя и семействата изпадат в безпаричие.

Министерството на икономиката на Република България и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) се договориха да засилят...

Публикувахте от Лиляна Павлова в Петък, 22 януари 2021 г.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2876 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини