Плевен получи по линия на европейската солидарност 47,5 млн.лв. за градската, образователната и транспортна инфраструктура

  • 09 май 2019 14:11

  • 464
  • 0
Плевен получи по линия на европейската солидарност 47,5 млн.лв. за градската, образователната и транспортна инфраструктура
©

Плевен получи по линия на европейската солидарност 47,5 млн.лв. за обновление на градската среда, образователната и транспортна инфраструктура. Това заяви кметът на града Георг Спартански при откриване на поредния изпълнен европейски обект за близо 14 млн.лв.

"Лицето на града придоби нов облик с уникалното съоръжение Водна каскада, с обновената градска градина, 17 нови улици и пет нови детски площадки", посочи кметът, цитиран от БТА.

Спартански добави, че по други европейски програми градът е получил 10 млн.лв., с които модернизира ясла, шест детски градини, училище и гимназия, а чрез още 17 млн.лв. от ЕС са доставени 14 нови тролейбуса, подменена е 90 на сто от контактната мрежа и са направени спирки и ново депо. "Тези 47,5 млн.лв. са дадени от европейския данъкоплатец на Плевен - средства, които ние не можем да си позволим от местния бюджет, за да направим нашия град по-европейски", подчерта Спартански.

"Заслужава си да си дадем сметка, че сме облагодетелствани по линия на тази европейска помощ", изтъкна той в Деня на Европа. Спартански допълни, че общината полага усилия да отдели и собствени средства и с подкрепата на държавата подобрява други компоненти на градската среда. "Предвидено е реновиране на пешеходната зона от паметника на пл."Свободата" до пл."Стефан Стамболов", подмяна на градското осветление с енергоспестяващо, модернизация на централната автогара, реконструиране на сграда за нуждите на постоянен приют за бездомни кучета".

С участието на председателя на Общинския съвет Мартин Митев и екипа на кмета Спартански днес официално бе прерязана лентата на готовите обекти, изградени с европейски пари. Отслужен бе молебен за здраве и благоденствие на жителите на Плевен.

Мая Йорданова
464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини