Конкурент на OpenAI обяви най-мощния изкуствен интелект

  • 21 юни 2024 12:35

  • 2791
  • 3
Конкурент на OpenAI обяви най-мощния изкуствен интелект
© Pixabay

Стартъпът Anthropic, конкурент на OpenAI и нейния ChatGPT, обяви Claude 3.5 Sonnet, позициониран като най-мощния модел с изкуствен интелект досега. Claude е един от чатботовете, които подобно на ChatGPT на OpenAI и Gemini на Google, експлодира в рамките на миналата година. 

Anthropic, която е основана от бивши изследователи на OpenAI, има влиятелни поддръжници, включително Google, Salesforce и Amazon. През изминалата година младата компания сключи пет различни сделки за финансиране на обща стойност около 7,3 милиарда долара, отбелязва CNBC. Новата версия на чатбота следва дебюта на семейството модели Claude 3 през март и GPT-4o през май. Anthropic твърди, че Claude 3.5 Sonnet е по-бърз от предишния ѝ водещ модел, Claude 3 Opus. Това е първият AI модел от новото семейство Claude 3.5.

Квантовият изкуствен интелект: повече, отколкото можем да си представим

Claude 3.5 Sonnet е безплатно достъпен от уебсайта на компанията, Claude.ai, и в приложението Claude за iPhone. Абонатите на Claude Pro и Team имат достъп до най-новия модел с по-високи ограничения на скоростта, пише technews.bg. 

„Той показва подчертано подобрение в разбирането на нюансите, хумора и сложните инструкции и е изключителен при писането на висококачествено съдържание с естествен, релативен тон”, казват от разработчика в блог публикация. Освен това, AI ботът може да пише, редактира и изпълнява код.

Докато стартиращи фирми като Anthropic и OpenAI набират скорост в бизнеса с генеративен AI, те – заедно с технологични гиганти като Google, Amazon, Microsoft и Meta – са част от надпреварата във „въоръжаването” с изкуствен интелект. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2791 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.21 | 13:12

2
ПП ВЕЛИЧИЕ партия №1 в България.

2024.06.23 | 18:26

3
ПП (Партия на Пидирасите) Величие е номер едно варненска мафиотска партия

2024.06.21 | 13:05

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини