Ще бъде ли избран първият в света AI депутат?

  • 19 юни 2024 13:18

  • 958
  • 4
Ще бъде ли избран първият в света AI депутат?
© YouTube

Политиката е твърде важно нещо, за да бъде оставено на политиците, заявява Стив Ендакот. Той е създал изкуствения интелект AI Steve, номиниран за депутат на предстоящите парламентарни избори във Великобритания, съобщава "Гардиън".

На път ли е Обединеното кралство да избере първия в света AI-депутат?

AI Steve вече е вписан в бюлетината. Ако алгоритъмът спечели, на работа ще ходи неговият създател Стив Ендакот.

Гласуванията си в парламента Ендакот ще базира на данните от AI Steve. Изкуственият интелект ще комуникира постоянно със своите избиратели. Те ще могат да пращат предложения и да питат важни за тях въпроси. Изкуственият интелект ще събира и обобщава информацията. След групирането си тя ще получава оценка от независими валидатори, а Ендакот ще отправя питанията и предложенията с висока оценка, пише dir.bg.

Тръмп е развълнуван от възможностите на изкуствения интелект, но има и страхове

"AI Steve беше създаден, за да се гарантира, че хората от Брайтън и Хоув имат 24/7 достъп, за да оставят мнения и да участват в политиката", пише Ендакот на уебсайта си.

59-годишният британец описва себе си като "капиталист със социалистическа съвест". Той допълва, че е бизнесмен, но произхожда от работническата класа. Един от основните му приоритети е опазването на околната среда. Въпреки това Ендакот не е от Зелената партия, защото иска екологичните политики да са "практични".

Партията на Ендакот - Smarter UK - не беше регистрирана навреме за изборите, така че AI Steve ще се кандидатира като независим.

Предсрочните парламентарни избори във Великобритания ще се проведат на 4 юли.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
958 4

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.19 | 14:39

4
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Снежко Снежев

2024.06.19 | 13:47

3
Ах, колко прав е бил покойният дядо Алберт Айнщайн относно човешката простотия и нейната безграничност:)))!
Хапят го мухите

2024.06.19 | 13:27

2
Да се напръска с Мухозол!
Datenschutz

2024.06.19 | 13:23

1
Germany e s pol neisvesten v AOK

Добави коментар

Водещи новини