Връхлита ни поредица от магнитни бури

  • 18 юни 2024 19:47

  • 15572
  • 2
Връхлита ни поредица от магнитни бури
© pixabay

Цял месец, всеки ден ще ни връхлитат магнитни бури, предупреждава Центърът за прогнозиране на космическото време към Националната администрация за океаните и атмосферата на САЩ.

Центърът предупреждава, че прогнозата е динамична и търпи промени в различните дни.

През по-голямата част от седмицата стойността на Кр индекса е 3, като за днес, 18 юни , той е 4.

Внимание! Удря ни силна магнитна буря

В сряда, 19 юни, се предвиждат мощни изригвания на Слънцето, което означава, че ни връхлита мощна магнитна буря с жълто ниво на опасност. Очаква се силните бурите да ни заливат до 23 юни. След това с различна активност те ще продължат до 13 юли.

След тази датата всеки ден ще има различна по сила магнитна буря.

Бурите продължават от няколко часа до няколко дни и тяхната интензивност, според метеоролозите, влияе пряко на нашето благосъстояние и настроение.

Според Meteoagent обаче силата на магнитната буря за 18 юни е в червената зона, след което в следващите дни ще са по-ниски стойностите.

Онлайн прогнозата за слънчеви изригвания и бури, която предлага и Meteo се изчислява с помощта на сателитни системи NOAA, TESIS и научни международни метеорологични лаборатории по целия свят.

Прогнозата се актуализира онлайн, тъй като такива данни се получават от слънчевата активност (обикновено на всеки 10 минути)

NASA също публикува видео със слънчевите изригвания за цялата седмица, считано от 16 юни.

Метеочувствителните хора могат да изпитват силно главоболие, нарушения в съня, разконцентриране във вестибуларния апарат и най-вече промени в нормалното кръвно налягане. 

Ефектите от магнитната активност се свързват също със значително повишена честота на тревожност, депресия, биполярно разстройство.

Сред другите негативни ефекти от магнитните бури върху здравето ни са сърцебиене и чувство за общо неразположение, пише Телеграф.

Хората със сърдечно-съдови заболявания, мигрени и различни хронични болестни състояния усещат по-силно влиянието на тези явления.

За намаляване признаците на неразположеност у по-чувствителните хора, специалистите съветват да се следват следните прости правила:

-да се избягват тежък умствен и физически труд

-да се избягва употребата на алкохол

-да се практикуват дихателни упражнения

-по възможност да се избягва дълго стоене на открито под слънчевите лъчи

-да се пие много вода и да се предпочитат разтоварващи занимания

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15572 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.18 | 21:59

2
Fantasia

2024.06.18 | 21:25

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини