Американското правителство ще започне разследване на OpenAI, Nvidia и Microsoft

  • 07 юни 2024 13:58

  • 520
  • 1
Американското правителство ще започне разследване на OpenAI, Nvidia и Microsoft
© Freepik

Американското правителство ще започне разследване, за да определи дали OpenAI, Nvidia и Microsoft са виновни за нелоялни търговски практики, съобщи "Ню Йорк Таймс" (New York Times), цитиран от Франс прес и БТА.

Според всекидневника, Министерството на правосъдието ще се фокусира върху Nvidia, а Федералната търговска комисия (FTC) на САЩ ще разследва OpenAI и Microsoft .

Сам Алтман си призна, че в OpenAI нямат идея как работи собственият им изкуствен интелект

От пускането на интерфейса ChatGPT през ноември 2022 г. започна бясна надпревара за надмощие за т. нар. генеративен изкуствен интелект (AI). Развитието на тази технология изисква колосални инвестиции, главно в сървъри и процесори за обучение на софтуер, наречен езикови модели, който може да отговори на заявки на зададен език.

Малко са технологичните гиганти, имащи капацитет да отделят сумите, необходими за да станат легитимен играч в генеративния изкуствен интелект. OpenAI е много добре позициониран, защото беше първият, който предложи своя ChatGPT интерфейс. Microsoft също напредна благодарение на партньорството си с OpenAI, като внедри тази технология в потребителски продукти и услуги, което й позволи да започне да възвръща своите инвестиции.

Глобален срив на изкуствения интелект: услугите на Microsoft и OpenAI спряха да работят едновременно тази сутрин

Nvidia заема централна позиция в производството на полупроводници. Неговите чипове, наречени графични процесори (GPU), са най-търсените за разработване на генеративен изкуствен интелект.

В началото на януари Федералната търговска комисия обяви, че е започнала разследване на колосалните инвестиции на Microsoft, Google и Amazon в основните стартиращи фирми за генеративен изкуствен интелект OpenAI и Anthropic.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
520 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.07 | 18:57

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини