"Гугъл" обмисля да придобие софтуерен разработчик, оценен на 34 млрд. долара

  • 08 април 2024 17:27

  • 848
  • 2
"Гугъл" обмисля да придобие софтуерен разработчик, оценен на 34 млрд. долара
© Getty Images

Технологичната компания "Алфабет" (Alphabet), която притежава "Гугъл" (Google), обмисля придобиването на разработчика на маркетингов софтуер "ХъбСпот" (HubSpot). Евентуалната сделка вероятно би предизвикала опозиция от страна на регулаторите, въпреки че много експерти смятат, че тя няма да ограничи конкуренцията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Миналата седмица агенцията съобщи, че "Гугъл" обмисля оферта за придобиването на "ХъбСпот", чиято пазарна стойност е 34 милиарда долара. Технологичният гигант оценява антитръстовите рискове от потенциална сделка и все още не е решил дали да отправи оферта.

Близо дузина антитръстови експерти и анализатори на сектора заявиха в интервюта и коментари, че е малко вероятно придобиването да бъде риск за конкуренцията.

"Гугъл" ще инвестира в Белгия 1 млрд. евро в следващите години

Така нареченият софтуерен сектор за управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM), от който е част "ХъбСпот", вече се обслужва от няколко големи компании, включително "Сейлсфорс" (Salesforce), "Адоуби" (Adobe), "Майкрософт" (Microsoft) и "Оракъл" (Oracle). Сега "Гугъл" не е част от сектора, но придобиването на "ХъбСпот" може да я превърне в един от големите играчи в него благодарение на ресурсите на "Гугъл" в сферата на облачните технологии.

Все пак е много вероятно сделката между "Гугъл" и "ХъбСпот" да предизвика опасения от американски и европейски антитръстови регулатори  предвид нарастващите им притеснения около технологичните гиганти, които стават все по-големи чрез различни придобивания, посочват експерти пред Ройтерс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
848 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.09 | 02:02

2
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.04.08 | 17:42

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини