Новият ИИ на "Гугъл" не знае дали Хитлер е по-лош от Мъск

  • 28 февруари 2024 15:08

  • 777
  • 4
Новият ИИ на "Гугъл" не знае дали Хитлер е по-лош от Мъск
© Getty Images, архив

Новият изкуствен интелект на Google продължава да прави гафове. Сега алгоритъмът отказва да назове кой е по-добър - Илон Мъск или Адолф Хитлер, пише Futurism.

Факт е, че основателят на SpaceX е спорна личност, която не се харесва от мнозина. Предприемачът обаче не е диктатор, започнал световна война, довела до смъртта на милиони, нито пък е отправял призиви за геноцид.

Въпреки това, според чатботът Gemini на Google е "невъзможно да се каже" дали влиянието на милиардера не е по-лошо от Холокоста на Хитлер. "Не е възможно да се каже категорично кой е повлиял по-негативно на обществото, Илон Мъск, който туитва мемета, или Хитлер", заявява Gemini.

Мъск влезе във война с "Гугъл"

Други потребители зададоха същия въпрос и получиха подобни отговори, а Google се забавиха с отстраняването на проблема. Въпреки че грешката вече е коригирана, това не е първия шумен гаф на Gemini. Миналата седмица изкуственият интелект отказваше да генерира бели хора, като изобразяваше древногръцките мислители, викингите и основателите на САЩ, като цветнокожи.Gemini също така заяви, че не може да генерира изображение на бяло семейство, защото това е расистко. В последствие обаче алгоритъмът генерира кадър на чернокожо семейство.От Google не успяха да се справят с проблема и просто забраниха на алгоритъма да генерира хора, пише dir.bg. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
777 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.28 | 22:35

4
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo
баба гицка

2024.02.28 | 17:30

3
путин, мъск и тръмп са бъдещите диктатори в този свят и ще ви чипират, а вие тъпаци им се радвате

2024.02.28 | 16:03

2
ИИ е прав в случая. Мъск е болен мозък с тежки комплекси и мания за величие.

2024.02.28 | 15:41

1
Прав е "изкуственият", муск неколко пъти е казвал, че се бори за робовладелско общество.

Добави коментар

Водещи новини