Apple опроверга мит: iPhone може да бъде повреден от малки частици ориз

  • 20 февруари 2024 17:10

  • 1759
  • 1
Apple опроверга мит: iPhone може да бъде повреден от малки частици ориз
© Getty Images, архив

Многобройни съветници в интернет не за първа година препоръчват поставянето на случайно изпуснати във вода телефони в ориз, който трябва да изтегли влагата и да помогне да се избегне счупване. Apple реши да опровергае този мит и сега в раздела за техническа поддръжка на официалния уебсайт на производителя има съответното обяснение.

"Не поставяйте своя iPhone в торбичка с ориз. Така вашият iPhone може да бъде повреден от малки частици ориз", предупреждават от Apple.

Спането с iPhone е опасно, предупреди Apple

Компанията реши не само да разсее древния мит, но и да предложи по-ефективен набор от мерки. Apple съветва да не се използват външни източници на топлина, като например сешоари, или източници на сгъстен въздух, за да се опитате да издухате течността. Поставянето на памучни тампони в портовете за зареждане или опитите да се пъхнат там хартиени кърпи също не се препоръчва.

Вместо това Apple предлага да обърнете телефона с конектора надолу и да го потупате с ръка - приблизително както човек прави, когато скача на един крак след плуване, за да се опита да изкара водата от ухото си. След това се препоръчва телефонът да се остави на място с добра вентилация за 30 минути и да се опитате да го свържете към зарядното устройство. Пълното изсъхване на телефона може да отнеме до 24 часа. Ако телефонът откаже да се зареди, се препоръчва да изключите кабела за зареждане и да го включите отново.

Грешките, които убиват вашия смартфон

Трудно е да се каже какво е допринесло за легендата за сушене на телефони в ориз. Може би, оставяйки устройството с него, човек забравя за него и то просто изсъхва с течение на времето - същият ефект би могъл да има и на открито.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1759 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.20 | 23:23

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини