САЩ планират да инвестират 5 млрд. долара в разработване на чипове

  • 09 февруари 2024 17:04

  • 435
  • 2
САЩ планират да инвестират 5 млрд. долара в разработване на чипове
© Pixabay

От Белия дом съобщиха, че администрацията на президента Джо Байдън планира да отпусне малко под 5 млрд. долара на Националния център за полупроводникови технологии (NSTC) за насърчаване на изследванията в областта на разработването на чипове.

Инвестицията има за цел да смекчи факта, че въпреки произхода от Съединените щати, сега страната представлява по-малко от 10% от световното производство на полупроводници, като нито един от най-модерните чипове не се произвежда в нея, отбелязва БТА.

Министърът на търговията на САЩ: NVIDIA трябва да продаде на Китай чипове за ускоряване на изкуствения интелект

"Като част от изпълнението на "Законодателния акт за чиповете и науката" (CHIPS Act) и дневния ред на президента за инвестиции в Америка, тези инвестиции допринасят за лидерството на САЩ в научноизследователската и развойната дейност на полупроводниците, намаляват времето и разходите за комерсиализиране на нови технологии, укрепват националната сигурност на САЩ и свързват и подкрепят работници при осигуряването на добри работни места в полупроводниковия сектор", се казва в изявлението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
435 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.09 | 20:48

2
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa
баба гицка

2024.02.09 | 19:07

1
браво Байдън, тръмп е зло за света

Добави коментар

Водещи новини