Китайският собственик на TikTok набира експерти по биотехнологии в САЩ

  • 08 януари 2024 18:24

  • 1015
  • 3
Китайският собственик на TikTok набира експерти по биотехнологии в САЩ
© Pixabay

Китайският собственик на TikTok - ByteDance, започва да набира експерти по биотехнологии в САЩ. Нейните мотиви са неясни, пише "Форбс".

Базираният в Пекин технологичен гигант набира американски таланти в областта на изчислителната биология, квантовата химия, молекулярната динамика и физиката за своите екипи "AI for Drug Design" и "AI for Science". Обявите са публикувани в LinkedIn.

Изглежда ByteDance ще наеме най-малко 17 учени на тези позиции в Ню Йорк, Калифорния и щата Вашингтон.

Екипът на AI for Drug Design има за цел да "революционизира откриването на лекарства", се казва в един списък с работни места, набиращ докторанти в Силициевата долина.

Tencent - китайският конгломерат, който притежава всичко

"Ние сме посветени на разширяването на границите на дизайна на нови лекарства, управляван от изкуствен интелект. Искаме да се справим със сложни предизвикателства в прогнозирането на структурата на протеините, молекулярния анализ и изчислителния дизайн на протеини. Като комбинираме нашата страст към научните постижения с трансформиращата сила на AI, ние се стремим да ускорим откриването на лекарства и да окажем значимо въздействие върху глобалното здравеопазване."

Междувременно групата AI for Science на ByteDance "се фокусира върху справянето с предизвикателствата в природните науки, включително биология, физика и материали". Това описание обаче е доста неясно. Forbes не откри индикации, че тези инициативи на ByteDance са свързани с TikTok и TikTok не отговори на искане за коментар относно това дали са свързани по някакъв начин.

Въпреки това данните от TikTok и други платформи, притежавани от ByteDance, могат да бъдат изключително ценни за тези научни инициативи. (И въпреки че TikTok подчерта, че работи до голяма степен отделно от китайския си родител, докладите на "Форбс" многократно разкриват степента, в която бизнесите са заплетени и данните от една компания често са достъпни и от двете.)

В TikTok много хора са привлечени от здравно и уелнес съдържание. Те говорят открито за медицински проблеми и редовно търсят информация за това в социалната мрежа. Това може да е от безценна помощ за разработчиците на лекарства. Данните за разходите, събрани от TikTok Shop и покупките в приложението, също могат да бъдат полезни. "Въз основа на видовете видеоклипове, които младите потребители на TikTok гледат или съдържанието, което консумират, може да се офори детайлна представа за пазара на бъдещ продукт. Могат да се маркират и очакванията към бъдещо лекарство", каза Дъглас Шмид, асоцииран ректор по изследванията в Научния институт към университета Вандербилт.

Войната САЩ-Китай в TikTok. Алгоритъмът промива мозъците на американските деца, а образова китайските

Много млади американци са лекувани за ADHD, тревожност и други състояния на психичното здраве. Този пазар е много апетитен за производителите на нови лекарства, а информацията от социалните мрежи е най-ценна за него.

Алгоритмите на социалната мрежа могат да таргетират с реклами потребители с признаци на тревожност и депресия, които може дори да не са наясно с проблемите си.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1015 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.01.08 | 20:06

3
с новият закон за отседналост поне професионални слоеве като лекари, учители , администратори както и любимите ни кандидати-за-избори ще са засегнати относно минималната проверовъчен 18 месечен период от дата на обнародване до завършък на периода . Такситата ще са отделни , транситна-трансгранична категория като професионално заниманиер подобно летци, моряци,рибари, артисти. Отговор 2024.01.08 | 20:02 41 ама , ще откриеш ли банковата сметка или не - работа има , поне да поиска ! новият лозунг , от денс нататък !

2024.01.08 | 19:59

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
ЧЕРВЕНИ СФИНЕЕ ШЍБАТ АТИЛКАТА ПРОСТА в АНАЛА

2024.01.08 | 19:02

1
Чети, народе! Чети и научавай истинските новини, не фалшивите новини, тиражирани от американските ЦРУ медии в окупирана България, като БНТ, On Air, Nova ЦРУ-TV, bTV, dir.bg, dnes.bg, НОВИНИ БГ., capital.bg, „24 часа“, „Уикенд“ или „Труд“. От 01.01.2024г. БРИКС(Русия, Бразилия, Китай, Индия и Република Южна Африка) има вече 5 нови членове. Новите членове са: Египет, Иран, Саудитска Арабия, Етиопия и Обединените арабски емирства(ОАЕ). С това държавите-членки на БРИКС(BRICS) ca вече 10. Има и още 14 държави подали документи за членство: 1. Алжир(кандидатура от 2022г.) 2. Бахрейн(кандидатира от 2022г.) 3. Бангладеш(кандидатура от 2023г.) 4. Боливия(кандидатура от 2023г.) 5. Беларус(кандидатура от 2023г.) 6. Венецуела(кандидатура от 2023г.) 7. Виетнам(кандидатура от 2023г.) 8. Куба(кандидатура от 2023г.) 9. Казахстан(кандидатура от 2023г.) 10. Кувейт(кандидатура от 2023г.) 11. Пакистан(кандидатура от 2023г.) 12. Палестина(кандидатура от 2023г.) 13. Сенегал(кандидатура от 2023г.) 14. Тайланд(кандидатура от 2022г.) До края на тази година молба за членство ще подаде и Турция. 3/4 от света иска да е с Русия и Китай. Хората по целия свят се пробуждат и искат да живеят свободни и независими от никого. Не искат войни и колониален окупаторски гнет – искат да живеят в мир и разбирателство помежду си. Не искат някой да идва в дома им и да им казва как да живеят, как и с кого да търгуват, каква традиция, историческа памет и история да тачат и съхраняват за идните поколения. Никой вече не иска да страда под смрадливия американски фашистки окупаторски ботуш! Никой не иска и европейските колонизатори, пудели и марионетки на САЩ! Светът вече не е същия и никога вече няма да бъде същия, както преди! Време е вече световния хегемон САЩ да ходи там, където отдавна му е мястото – на бунището на историята!

Добави коментар

Водещи новини