Генеративният AI ще работи на смартфони и без интернет

  • 05 ноември 2023 18:24

  • 1964
  • 0
Генеративният AI ще работи на смартфони и без интернет
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Изкуственият интелект е на път да промени потребителската електроника, включително най-популярните устройства – смартфоните. Проект на Samsung загатва за мащаба на предстоящите промени.

На тримесечната си отчетна конференция за финансовите резултати корейският производител обяви, че следващата година планира да пусне смартфон с вграден генеративен изкуствен интелект (AI).

Грешките, които убиват вашия смартфон

„Работим за въвеждане на AI технология като ново изживяване в нашите устройства”, казват от Samsung. Компанията, която е най-големият производител на смартфони в света, планира да започне производството на иновативното AI устройство през 2024 г., съобщи Business Korea.

Става въпрос за генеративна AI технология, подобна на ChatGPT от OpenAI, която ще работи локално и няма да изисква достъп до интернет или връзка с външен облак. Благодарение на изкуствения интелект, собственикът на смартфона ще може да получава достъп до различни услуги с помощта на прости команди.

Samsung разработва също генеративен AI стандарт за целите на своя проект. Очаква се новата технология да се появи първо във флагмана Galaxy S24, който най-вероятно ще бъде представен в началото на 2024 г., или в сгъваемите Galaxy Z Fold6 и Flip6, насрочени за втората половина на същата година.

Атрофия на мозъка: Как смартфонът съсипва паметта ни?

Според наблюдатели на пазара, с тази стъпка Samsung ще се опита да противодейства на очакваната нова серия смартфони Apple iPhone 16, които вероятно ще включват поддръжка на генеративен AI, пише technews.bg.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини