Киберексперт отговори дали изкуственият интелект ще сложи край на човечеството, както Илън Мъск твърди

  • 03 ноември 2023 22:01

  • 15426
  • 4
Киберексперт отговори дали изкуственият интелект ще сложи край на човечеството, както Илън Мъск твърди
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

При теста за тревога, когато хиляди българи получиха съобщение за опасност, не са следвани докрай добрите практики, коментират експерти по киберсигурност.

„Нормално е когато се пуска нова услуга или нов продукт, той да бъде тестван, в тестова среда, в предпродукционна среда, с лимитиран кръг от потребители. За съжаление, очевидно е станал някакъв пропуск.И очевидно този тест е излязъл от формата, който би трябвало да бъде”, коментира експертът по киберсигуност Любомир Тулев.

Стрес тест без предупреждение побърка България

Според него една такава нотификация би могла да всее сериозен смут в населението, ако не е тест, а сериозно предупреждение.

„Ако е съобщение за авария или евакуация. Да със сигурност това би предизвикало паника сред населението , особено когато населението не е било запознато. Знаете, че когато се тестват  уведомителните системи в градовете, на предния ден се уведомява населението, че ще има такива тестове. Затова, ако тази информация беше сведена до знанието на този мобилен оператор. Това е разбираемо ”, допълни Любомир Тулев.

Мъск: Изкуственият интелект мoжe дa ce пpeвъpнe в „нaй-paзpyшитeлнaтa cилa в иcтopиятa"

Той коментира и изказването на Илон  Мъск, че изкуственият интелект ще сложи край на човечеството.„Илон Мъск е характерен с по-крайните изказвания. Аз със сигурност не считам, че човечеството ще изчезне. Търсенето на думата изкуствен интелект в "Гугъл" за последната една година е два пъти повече от най-пиковите си точки, когато хората са търсили COVID- 19 като ключова дума” , обясни още  експертът по киберсигурност.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
15426 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.04 | 09:02

4
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

2023.11.04 | 00:10

2
Горещи момичета ви очакват на - - - - Meetme.pw

2023.11.03 | 22:05

1
киберолигофрен

Добави коментар

Водещи новини