Г-7 се захваща с изкуствения интелект

  • 26 май 2023 11:00

  • 1330
  • 2
Г-7 се захваща с изкуствения интелект
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Представителите на Групата на седемте (Г-7) ще се срещнат следващата седмица, за да обсъдят проблемите, свързани с използването на генеративен изкуствен интелект (AI) инструменти като ChatGPT, съобщи Япония в петък, предава Ройтерс.

Лидерите на Г-7 вече са се споразумели да създадат форум, наречен "Хирошима AI процес", с цел обсъждане на въпроси, свързани с развиващите се AI инструменти. Представители на правителствата на Г-7 ще проведат първата работна среща на 30 май и ще обсъдят въпроси като защита на интелектуалната собственост, дезинформация и управление на технологията.

Срещата се се планира, докато регулаторите в световен мащаб оценяват въздействието на популярни AI услуги като ChatGPT от OpenAI, подкрепена от Microsoft. Европейският съюз вече се приближава до приемането на първоначално законодателство относно AI, което вдъхновява други правителства да разгледат правилата, които трябва да се прилагат към AI инструментите.

Япония, като текущия председател на Г-7, ще управлява дискусиите относно генеративната AI технология и форумът се надява да предложи препоръки на държавните глави до края на годината.

ChatGPT надмина средностатическия човек по емоционална интелигентност

На последната среща на върха на Г-7 в Хирошима лидерите също призоваха за разработване и приемане на международни технически стандарти, за да се осигури "надеждна" и "съобразена с нашите споделени демократични ценности" използване на AI.

Работната група за AI на Г-7 ще търси информация от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Последвайте канала на

Калина Христова
1330 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.05.26 | 22:17

2
г7 се фаща за палците, защото най-големите не са там. Я да видим как ще забраните на китай и индия

2023.05.26 | 12:03

1
Така робите се учат на преклонение и зависимост. Както преди са били закрепостени към земята на земевладелеца, сега ще са вързани за ИИ. Скоро ще питате ИИ на господарите дали гъза да си забършете и ако няма обхват ще чакате.

Добави коментар

Водещи новини